Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Artikkelbilde

Foto: GettyImages

Høy svarprosent i fastlegeundersøkelsen

– Dette er et svært godt resultat når vi tar i betraktning at legene har måttet svare gjennom en hel uke.

Annons:

Undersøkelsen av fastlegers tidsbruk er nå avsluttet. I alt har mer enn 1900 fastleger svart, noe som gir en svarprosent på over 40 prosent.

– Dette er et svært godt resultat når vi tar i betraktning at legene har måttet svare gjennom en hel uke, opplyser Uni Research Helse som har utformet spørreundersøkelsen.

Godt grunnlag
De påpeker at de når har et godt grunnlag for å kunne gi en representativ beskrivelse av fastlegene sin totale arbeidstid og hva tiden i hovedsak blir brukt til.

– Vi håper å kunne gi et bilde av hvor mye av tiden som blir brukt på pasientarbeid, herunder på pasienter med store og sammensatte behov og deres pårørende, til barn og unge under 25 år og eldre over 80 år. I tillegg får vi for første gang gode anslag for tidsbruken til administrasjon og praksisdrift, opplyser forskningsinstituttet.

Les også saken om at Trønderopprøret skal gjennomføre sin egen undersøkelse: – Det er kritisk at det skjer en endring så raskt som mulig

Rapport til helseministeren
En rapport med resultatene vil bli oversendt helseminister Bent Høie i slutten av februar 2018.

På spørsmål fra Dagens Medisin svarer Uni Research at de ikke kan si noe om resultatene av undersøkelsen før den er oversendt til helseministeren.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

roger schjerva

FELLES JOURNALLØSNING FOR KOMMUNENE

– Forutsetter obligatorisk kommunal journal

Kommende DM Arena-møter

Tidligere DM Arena-møter