LEGER: Nordlandssykehuset er ifølge Aftenpostens statistikk det sykehuset som brukte mest på innleie av leger. Illustrasjon: Thinkstock Foto:

Bruker milliarder på å leie inn helsepersonell

Norske sykehus har brukt 4,3 milliarder kroner på vikarer siden 2012. Nordlandssykehuset er det sykehuset som bruker mest penger på å leie inn leger, ifølge Aftenposten.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Til sammen har norske sykehus siden 2012 brukt 4,3 milliarder kroner på å leie inn leger, sykepleiere og annet helsepersonell, skriver Aftenposten.

Tallene er fra Sykehusinnkjøp.

Mest på sykepleiere
Helseforetakene har brukt 1,6 milliarder på innleie av leger, 2,5 milliarder på innleie av sykepleiere og 217 millioner på annet helsepersonell i perioden.

Vikarleger ved Nordlandssykehuset
Ifølge statistikken er Nordlandssykehuset det sykehuset som bruker mest på innleie av leger, siden 2012 har 202 millioner vært brukt på legevikarer.

Til sammenligning brukte Oslo universitetssykehus bare 26 millioner kroner på legevikarer, men 947 millioner på sykepleiervikarer.

Vil redusere bruken
Statssekretær Anne Grethe Erlandsen (H) sier til Aftenposten at økningen i beløp blant annet skyldes at vikarene i den nye avtalen skal ha like lønnsvilkår som fast ansatte.

Hun sier også at regjeringen arbeider for å redusere bruken av midlertidige stillinger.

Saken er korrigert 22. januar kl 1254. Det er Nordlandssykehuset, og ikke som tidligere skrevet Sykehuset Østfold, som brukte mest på legevikarer - i alt 202 millioner kroner siden 2012.

Powered by Labrador CMS