Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Legemiddelselskapet GlaxoSmithKline har kjempet i flere rettsinstanser for å få enerett til å bruke lilla på emballasje på sin astmainhalator. Nå har Høyesterett sagt nei.

Legemiddelselskapet GlaxoSmithKline har kjempet i flere rettsinstanser for å få enerett til å bruke lilla på emballasje på sin astmainhalator. Nå har Høyesterett sagt nei.

Kjempet tre år i retten for fargen lilla

Etter at saken har gått tre år i rettsapparatet har Høyesterett konkludert med at GlaxoSmithKline ikke får enerett på lilla.

Annons:

Det skriver Dagens Næringsliv.

Det var i 2014 at GlaxoSmithKline saksøkte en konkurrent, Novartis, for å ha brukt lilla farge på et konkurrerende produkt, en astmamedisin. Saken gikk først for Oslo Byfogdembete. Her var konklusjonen at GSKs søksmål ikke førte frem.

Les mer: Fargekrangel i retten

Senere gikk saken for Oslo tingrett. Også i dette tilfellet lød dommen at GSK ikke kunne få enerett til å bruke lilla på sine inhalatorer.

Før jul konkluderte altså Høyesterett med det samme som byfogden, tingretten og lagmannsretten; Nemlig at selskapet ikke får enerett til å ha lilla farge på astmamedisinens emballasje, skriver Dagens Næringsliv.

GlaxoSmithKline må ifølge avisen dekke saksomkostningene på rundt ti millioner kroner.

– Vi er skuffet over avgjørelsen, sier daglig leder i GlaxoSmithKline i Norge, Christian Probst, til Dagens Næringsliv.

GlaxoSmithKline (GSK) har markedsført sin lilla inhalator Seretide i Norge siden 1999. Sandoz AS/Novartis AS fikk i 2014 markedsføringstillatelse for sitt generika til Seretide, AirFlusal. Dette produktet har, i likhet med Seretide, lilla farge.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • S T 02.01.2018 21.55.43

  Vel anvendte ressurser både i retten og for samfunnet.

Nyheter fra startsiden

ANMELDT FOR GROVT BEDRAGERI

Vestre Viken vil ikke godta boten6

HELSE SØR-ØST FORKASTER OMSTRIDT IKT-LØSNING

Utredning slakter radiologi-løsningen1

STRID OM VARSLING OG REPRESALIER

Forsker tapte mot OUS i to rettsinstanser

EUROPEISKE LEGEMIDDELMYNDIGHETER

Gransker feildoseringer av metotreksat

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!