Legemiddelselskapet GlaxoSmithKline har kjempet i flere rettsinstanser for å få enerett til å bruke lilla på emballasje på sin astmainhalator. Nå har Høyesterett sagt nei. Foto:

Kjempet tre år i retten for fargen lilla

Etter at saken har gått tre år i rettsapparatet har Høyesterett konkludert med at GlaxoSmithKline ikke får enerett på lilla.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Det var i 2014 at GlaxoSmithKline saksøkte en konkurrent, Novartis, for å ha brukt lilla farge på et konkurrerende produkt, en astmamedisin. Saken gikk først for Oslo Byfogdembete. Her var konklusjonen at GSKs søksmål ikke førte frem.

Les mer: Fargekrangel i retten
Senere gikk saken for Oslo tingrett. Også i dette tilfellet lød dommen at GSK ikke kunne få enerett til å bruke lilla på sine inhalatorer.

Før jul konkluderte altså Høyesterett med det samme som byfogden, tingretten og lagmannsretten; Nemlig at selskapet ikke får enerett til å ha lilla farge på astmamedisinens emballasje, skriver Dagens Næringsliv.
GlaxoSmithKline må ifølge avisen dekke saksomkostningene på rundt ti millioner kroner.

– Vi er skuffet over avgjørelsen, sier daglig leder i GlaxoSmithKline i Norge, Christian Probst, til Dagens Næringsliv.

GlaxoSmithKline (GSK) har markedsført sin lilla inhalator Seretide i Norge siden 1999. Sandoz AS/Novartis AS fikk i 2014 markedsføringstillatelse for sitt generika til Seretide, AirFlusal. Dette produktet har, i likhet med Seretide, lilla farge.

Powered by Labrador CMS