ANSVAR: – OUS har et ansvar for at spesialister fra regionen og hele landet får den kompetansen og utdanningen som mange sykehus trenger, sier helseminister Bent Høie. Arkivfoto: Anette Andresen Foto:

Høie om LIS-krisen: – OUS har ansvaret

Dagens Medisin har bedt helseministeren svare på opposisjonens kritikk i LIS-saken ved Oslo universitetssykehus – hvor politikerne også ber statsråden ta ansvar.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Høie må på banen. Det var oppfordringen fra Ap-politiker Ingvild Kjerkol og Sp-politiker Kjersti Toppe.

De mener at statsråden også må ta ansvar for at mange hundre leger i spesialisering ved OUS risikerer å stå uten jobb og uten mulighet til å få fullført spesialistutdanningen sin.

Les saken her.

– Hvis helseministeren hadde brukt like mye tid på gode arbeidsforhold i sykehusene som på fritt behandlingsvalg, kunne vi tatt vi tatt det nødvendige løftet, mener Ap-politiker Ingvil Kjerkol.

Kjersti Toppe viser til at dette er «en form for systemfeil som også må håndteres fra politisk hold».

– Det er departementet som er styringslinjen oppad, og det ligger et klart ansvar hos helseminister Bent Høie, sier Toppe.

Overlater til OUS
Dagens Medisin har bedt helseminister Bent Høie om å kommentere kritikken fra opposisjonen på Stortinget. Han er klar på at ansvaret ligger hos OUS.

«Hva mener Høie at bør gjøres? Hva vil departementet selv gjøre i denne saken?» var spørsmålene vi stilte til statsråden, som gir følgende svar i en epost:

– Det er viktig med forutsigbarhet for leger som er i spesialisering. OUS jobber nå for å få på plass en løsning for disse legene. Samtidig er det viktig å peke på at OUS har et ansvar for at spesialister fra regionen og fra hele landet får den kompetansen og utdanningen som mange sykehus trenger, sier Høie.

Powered by Labrador CMS