STYRELEDER: Morten Thorkildsen har vært styreleder i Sykehuspartner HF siden juni. Foto: Sykehuspartner HF

Har fortsatt tillit til Sykehuspartners direktør

Styret i Sykehusparter HF sier de har fortsatt tillit til den konstituerte direktøren.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Styreleder i Sykehuspartner HF, Morten Thorkildsen, sier styret har full tillit til konstituert administrerende direktør Gro Jære, etter at hun skjulte et beløp på 333 millioner kroner i en allerede styrebehandlet rapport.
Det var Jære som ga en sekretær ordre om å fjerne opplysninger fra rapporten som viser kostnader for IKT-prosjektet Imod.
Imod er Helse Sør-Øst store IKT-prosjekt, som skal modernisere IT-infrastrukturen på alle sykehusene i det regionale helseforetaket.
Thorkildsen opplyser til Dagens Medisin at styret er informert om det de omtaler som er «feil i administrasjonen» og at det er rettet opp.

– Vi har full tillit til Gro Jære, skriver han i en epost.

Helse Sør-Øst: – Sykehsupartner må vurdere tillit
På spørsmål til Cathrine Lofthus, administrerende direktør i Helse Sør-Øst, om hun fortsatt har tillit til Jære, svarer kommunikasjonsdirektør i Helse Sør-Øst, Gunn Kristin Sande at «Det er styret i Sykehuspartner som evt vurderer tillit til administrerende direktør.»
– Motvirke korrupsjon
Torsdag sa helsejurist Anne Kjersti Befring til Dagens Medisin at den manglende åpenheten er alvorlig.

– Et av formålene med offentlig innsyn og åpenhet, er at man skal få kunnskap om feil og hvordan de har oppstått. Det er nødvendig med transparens for blant annet å motvirke korrupsjon. Derfor er det alvorlig at det ikke er tilstrekkelig åpenhet.

 – Det å endre en rapport slik at 333 millioner i kostnad plutselig er fjernet etter styrebehandling og i forbindelse med spørsmål fra Dagens Medisin er påfallende og kan neppe betegnes som en «saksbehandlingsfeil» sier Befring.

– Vi må få vite hva ting koster. Også når ting feiler. Det er fellesskapets ressurser, sier Befring.

Powered by Labrador CMS