Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Illustrasjonsbilde: GettyImages

Illustrasjonsbilde: GettyImages

Hevder effekt av digital terapi på barn og unge med ADHD

Nylig fullført studie finner effekt av en såkalt digital terapimetode – pakket inn som et dataspill – for barn og unge med ADHD.

Annons:

Selskapet som utvikler terapien, Akili Interactive, melder at den randomiserte kontrollerte studien STARS-ADHD har møtt positivt endepunkt.

Studien inkluderte 348 barn mellom 8-12 år som hadde fått en diagnose med attention deficit hyperactivity disorder (ADHD). De ble randomisert til å spille et dataspill med action-elementer på nettbrett som enten inneholdt den digitale terapien AKL-T01, eller en kontrollapplikasjon med samme utforming, uten mål om å stimulere visse områder i hjernen.

Reuters skriver at selskapet planlegger å søke regulatorisk godkjenning hos den amerikanske legemiddelmyndigheten FDA i løpet av første halvdel i 2018.


Statistisk signifikant
Målet med studien var å finne ut om applikasjonen som inneholder AKL-T01 forbedret standardiserte mål om evnen til å følge med, minne og impulsivitet.

AKL-T01 er forklart som en selvtilpassende algoritme som har mål om å stimulere de fremre områdene i hjernen hos den som mottar terapien. Det vil si, spiller dataspillet.

Alle barna som var inkludert i studien ble evaluert ved studiestart og etter fire uker. Barna som deltok i studien viste statistisk signifikant endring i Attention Performance Index (API), som ifølge pressemeldingen var studiens primærendepunkt.


Forbedring i begge grupper
Både behandlings- og kontrollgruppen i studien viste statistisk signifikant forbedring etter fire uker på en rekke subjektive delmål – som blant annet var en rangering av barnas oppførsel og ble rapportert inn av foreldrene.


– Forskjellen mellom gruppene på sekundærendepunkt var ikke statistisk signifikant, skriver selskapet og viser til at dataene vil publiseres etterhvert i medisinske tidsskrifter.

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

bilde av erna solberg

Spesialisthelsetjeneste

Åpnet nytt sykehus i Bergen

Stig Slørdahl, beslutningsforum

Beslutningsforum vraket Ocrevus

Norske pasienter får ikke ny MS-medisin4

Kreftkongressen ESMO 2018

Mot mindre kreftbehandling

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Slik sikret Danmark full åpenhet om industripengene

Bilde av Joachim Henriksen

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Samarbeider kun med åpne leger

Oslo universitetssykehus

Går av som HR-direktør ved OUS

Kommende DM Arena-møter

Tidligere DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!