Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Illustrasjonsbilde: GettyImages

Illustrasjonsbilde: GettyImages

Hevder effekt av digital terapi på barn og unge med ADHD

Nylig fullført studie finner effekt av en såkalt digital terapimetode – pakket inn som et dataspill – for barn og unge med ADHD.

Annons:

Selskapet som utvikler terapien, Akili Interactive, melder at den randomiserte kontrollerte studien STARS-ADHD har møtt positivt endepunkt.

Studien inkluderte 348 barn mellom 8-12 år som hadde fått en diagnose med attention deficit hyperactivity disorder (ADHD). De ble randomisert til å spille et dataspill med action-elementer på nettbrett som enten inneholdt den digitale terapien AKL-T01, eller en kontrollapplikasjon med samme utforming, uten mål om å stimulere visse områder i hjernen.

Reuters skriver at selskapet planlegger å søke regulatorisk godkjenning hos den amerikanske legemiddelmyndigheten FDA i løpet av første halvdel i 2018.


Statistisk signifikant
Målet med studien var å finne ut om applikasjonen som inneholder AKL-T01 forbedret standardiserte mål om evnen til å følge med, minne og impulsivitet.

AKL-T01 er forklart som en selvtilpassende algoritme som har mål om å stimulere de fremre områdene i hjernen hos den som mottar terapien. Det vil si, spiller dataspillet.

Alle barna som var inkludert i studien ble evaluert ved studiestart og etter fire uker. Barna som deltok i studien viste statistisk signifikant endring i Attention Performance Index (API), som ifølge pressemeldingen var studiens primærendepunkt.


Forbedring i begge grupper
Både behandlings- og kontrollgruppen i studien viste statistisk signifikant forbedring etter fire uker på en rekke subjektive delmål – som blant annet var en rangering av barnas oppførsel og ble rapportert inn av foreldrene.


– Forskjellen mellom gruppene på sekundærendepunkt var ikke statistisk signifikant, skriver selskapet og viser til at dataene vil publiseres etterhvert i medisinske tidsskrifter.

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

BEHANDLINGSSTEDER FOR SPILLEAVHENGIGHET

Rapport avdekker uriktig informasjon på helsenorge.no3

HØRING OM KREFTREGISTER-ENDRING

«Alle» er for kreftdata om innvandrere1

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!