Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

PROTEST: UNN-legene, anført av blant andre overlege Terje Steigen, innkalte nok en gang pressen for å si sin mening om PCI-prosessen.

PROTEST: UNN-legene, anført av blant andre overlege Terje Steigen, innkalte nok en gang pressen for å si sin mening om PCI-prosessen.

UNN-leger: – Hjertesenter i Bodø uforsvarlig dyrt

– Kostandene blir svært store om man etablerer tilbud om PCI-behandling i Bodø.

Annons:

Det mener UNN-leger, som onsdag ettermiddag innkalte til pressekonferanse i Tromsø.

Formålet var å kommentere den nylig utførte risikoanalysen for konsekvensene av å dele opp PCI-behandlingen i nord.

Den gikk langt i å konkludere med at tilbudet kan etableres i Bodø, under visse foutsetninger.

Legene, anført av blant andre overlege Terje Steigen, tidligere leder i Norsk cardiologisk selskap (NCS), og klinikkoverlege Mads Gilbert, mener investeringer og driftskostnader blir uforsvarlig store, og mener det ikke er gjort skikkelige beregninger på prislappen for en etablering i Bodø, skriver Nordlys.

– Dette vil gå utover behandlingstilbudet for andre pasientgrupper, sa Terje Steigen, ifølge Nordlys.

UNN-legene innkalte også til pressekonferanse i oktober. Da var foranledningen at Helse Nord-direktør Lars Vorland for andre gang hadde innstilt overfor styret at Bodø skal tilby PCI.

«Sterke krefter utenfra»
Saken skal opp i styremøte i Helse Nord 13. desember. Da blir det fjerde gang styret skal ta stilling til saken, etter å ha utsatt dette tre ganger.

Lederen av Stortingets helse - og omsorgskomité, Olaug Bollestad, har uttalt til Dagens Medisin at hun mener styret i Helse Nord undergraver foretaksmodellen ved å ikke tar grep om saken. 

– Det er sterke krefter utenfra som gjør at saken blir utsatt for tredje gang, sier Bollestad.

 

Kommentarer

 • Robert 30.11.2017 16.08.05

  Jeg tror nok det går mot PCI i Bodø og jeg frykter at utspillene fra Gilbert & Co kun blir sett på som sutring fra gråhårede gamliser som ikke helt er komfortabel med fremtiden. Utredningen har i alle fall vist at det er lite å tjene på PCI i Bodø men erfaringer fra Sverige viser jo også at det sannsynligvis er lite å tape. At folk ønsker seg et nærmere PCI tilbud er faktisk helt legitimt. I helsevesenet finnes det mange eksempler på at nærhet trumfer rent medisinske kost/nytte betraktninger. I så måte er jo hjertefeltet et perfekt eksempel. Samfunnet bruker uforholdsmessig mye penger på hjertesykdom, når man kunne reddet flere liv ved å prioritere mer usexy lidelser som psykiatri, rus etc.

 • Overlege 04.12.2017 14.17.19

  Man kunne slett ikke reddet flere liv ved å prioritere rus og psykiatri, man kunne reddet flere liv ved å nedprioritere det. En nasjonal nedprioritering av psykiatri kunne faktisk finanisert flere lokalsykehus som står på kanten.

Nyheter fra startsiden

Fastlegeoppgjøret

– Useriøst av Høie

Brudd i forhandlingene om normaltariffen

KS oppfordrer kommunene til dialog med fastlegene2

Seksuelle minoriteter

WHO friskmelder fetisjister

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!