Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

PROTEST: UNN-legene, anført av blant andre overlege Terje Steigen, innkalte nok en gang pressen for å si sin mening om PCI-prosessen.

PROTEST: UNN-legene, anført av blant andre overlege Terje Steigen, innkalte nok en gang pressen for å si sin mening om PCI-prosessen.

UNN-leger: – Hjertesenter i Bodø uforsvarlig dyrt

– Kostandene blir svært store om man etablerer tilbud om PCI-behandling i Bodø.

Annons:

Det mener UNN-leger, som onsdag ettermiddag innkalte til pressekonferanse i Tromsø.

Formålet var å kommentere den nylig utførte risikoanalysen for konsekvensene av å dele opp PCI-behandlingen i nord.

Den gikk langt i å konkludere med at tilbudet kan etableres i Bodø, under visse foutsetninger.

Legene, anført av blant andre overlege Terje Steigen, tidligere leder i Norsk cardiologisk selskap (NCS), og klinikkoverlege Mads Gilbert, mener investeringer og driftskostnader blir uforsvarlig store, og mener det ikke er gjort skikkelige beregninger på prislappen for en etablering i Bodø, skriver Nordlys.

– Dette vil gå utover behandlingstilbudet for andre pasientgrupper, sa Terje Steigen, ifølge Nordlys.

UNN-legene innkalte også til pressekonferanse i oktober. Da var foranledningen at Helse Nord-direktør Lars Vorland for andre gang hadde innstilt overfor styret at Bodø skal tilby PCI.

«Sterke krefter utenfra»
Saken skal opp i styremøte i Helse Nord 13. desember. Da blir det fjerde gang styret skal ta stilling til saken, etter å ha utsatt dette tre ganger.

Lederen av Stortingets helse - og omsorgskomité, Olaug Bollestad, har uttalt til Dagens Medisin at hun mener styret i Helse Nord undergraver foretaksmodellen ved å ikke tar grep om saken. 

– Det er sterke krefter utenfra som gjør at saken blir utsatt for tredje gang, sier Bollestad.

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Robert 30.11.2017 16.08.05

  Jeg tror nok det går mot PCI i Bodø og jeg frykter at utspillene fra Gilbert & Co kun blir sett på som sutring fra gråhårede gamliser som ikke helt er komfortabel med fremtiden. Utredningen har i alle fall vist at det er lite å tjene på PCI i Bodø men erfaringer fra Sverige viser jo også at det sannsynligvis er lite å tape. At folk ønsker seg et nærmere PCI tilbud er faktisk helt legitimt. I helsevesenet finnes det mange eksempler på at nærhet trumfer rent medisinske kost/nytte betraktninger. I så måte er jo hjertefeltet et perfekt eksempel. Samfunnet bruker uforholdsmessig mye penger på hjertesykdom, når man kunne reddet flere liv ved å prioritere mer usexy lidelser som psykiatri, rus etc.

 • Overlege 04.12.2017 14.17.19

  Man kunne slett ikke reddet flere liv ved å prioritere rus og psykiatri, man kunne reddet flere liv ved å nedprioritere det. En nasjonal nedprioritering av psykiatri kunne faktisk finanisert flere lokalsykehus som står på kanten.

Nyheter fra startsiden

bilde av erna solberg

Spesialisthelsetjeneste

Åpnet nytt sykehus i Bergen

Stig Slørdahl, beslutningsforum

Beslutningsforum vraket Ocrevus

Norske pasienter får ikke ny MS-medisin4

Kreftkongressen ESMO 2018

Mot mindre kreftbehandling

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Slik sikret Danmark full åpenhet om industripengene

Bilde av Joachim Henriksen

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Samarbeider kun med åpne leger

Oslo universitetssykehus

Går av som HR-direktør ved OUS

Kommende DM Arena-møter

Tidligere DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!