Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

IKKE BRA: Gudrun Sofie Østhassel fra MS-forbundet mener det er skremmende at så mange MS-pasienter oppgir at de ikke får tilbud om rehabilitering.

IKKE BRA: Gudrun Sofie Østhassel fra MS-forbundet mener det er skremmende at så mange MS-pasienter oppgir at de ikke får tilbud om rehabilitering. Foto: Per Rangvald Corneliussen

40 prosent av MS-pasienter oppgir at de ikke får rehabilitering

Det kommer frem i en undersøkelse som MS-forbundet har utført.

Annons:

VIKA/OSLO: MS-forbundet presenterte torsdag ettermiddag resultatene fra en undersøkelse de har utført blant medlemmene sine, på Dagens Medisins fagseminar om MS.

40 prosent av de rundt 2500 som svarte, oppgir at de ikke har fått tilbud om rehabilitering.

– Dette synes vi er skremmende, fordi man vet at rundt halvparten av alle som har MS står helt eller delvis utenfor arbeidslivet, sier Gudrun Sofie Østhassel, informasjonsleder i MS-forbundet.

– Men, vi fant også at blant dem som har fått tilbud om rehabilitering, så var 90 prosent fornøyde med tilbudet, forteller hun.

Forbundet ønsket også å kartlegge hva pasientene selv synes om behandling og livskvalitet.

– Hovedfunnet her var at én av tre opplever fordommer mot sykdommen. Disse fordommene er knyttet til arbeidsliv, venner og kjente og dreier seg ofte om en misforståelse av hva MS er. I fritekst-svarene leser vi at mange forteller at de ikke blir trodd, sier Østhassel.

MS-forbundet har rundt 8000 medlemmer.

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

AVGÅTT UNN-DIREKTØR FORTSETTER MED MILLIONLØNN

Krever nye regler for sykehusledernes arbeidsavtaler6

Organisering av hjerneslagbehandlingen

– Dette er medisinsk helt vilt3

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!