Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

ST.OLAVS HOSPITAL: Sykehusdirektør Nils Kvernmo sier til NRK Trøndelag at han mener det ville vært en "absurd situasjon" dersom ledere skulle gå i fakkeltog mot innføring av de vedtak som styret har vedtatt ledelsen skal gjennomføre.

ST.OLAVS HOSPITAL: Sykehusdirektør Nils Kvernmo sier til NRK Trøndelag at han mener det ville vært en "absurd situasjon" dersom ledere skulle gå i fakkeltog mot innføring av de vedtak som styret har vedtatt ledelsen skal gjennomføre.

Ber ledere avstå fra deltakelse i fakkeltog

– Jeg tror ikke noen bedrift i Norge vil akseptere at ledelsen går i tog mot styret, sier sykehusdirektør Nils Kvernmo til NRK Trøndelag.

Annons:

Sykepleiere ved St. Olavs hospital i Trondheim planlegger onsdag fakkeltog i protest mot innføring av ny arbeidstid. Nå ber sykehusledelsen om at ledere og mellomledere ikke deltar på markeringen, skriver NRK Trøndelag.

I en e-post som ble sendt ut mandag, som NRK har fått tilgang til, ble det påpekt at ledelsen ikke aksepterer at mellomledere deltar i sin arbeidstid.

Administrerende direktør ved St. Olavs hospital, Nils Kvernmo, sier sykehuset setter ytringsfrihet høyt, men at man ikke kan ha en situasjon der ledere går i fakkeltog mot innføring av de vedtak som styret har vedtatt ledelsen skal gjennomføre.

–Jeg tror ikke noen bedrift i Norge vil akseptere at ledelsen går i tog mot styret, sier Kvernmo.

Sykepleierforbundet uttaler til NRK at de mener dette minner om fryktkultur og knebling.

 

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Til Nils Kvernmo 09.11.2017 17.34.46

  Det er galt å bruke lojalitetskrav oppover som middel til å lukke munnen på ansatte, Ytringsfriheten er viktig å beskytte, spesielt i risikovirskomhet som det å drifte et sykehus. Du burde være glad for at du har ansatte og mellomledere som tør å mene noe høyt. Takhøyden er blitt veldig lav i det offentlige arbeidsliv i Norge.

 • MI 08.11.2017 16.56.39

  "Jeg tror ikke noen bedrift i Norge vil akseptere at ledelsen går i tog mot styret, sier Kvernmo." Og der treffer herr Direktør spikeren på hodet. Han mener faktisk at sykehuset han er satt til å drive for skattepengene til fellesskapet, skal drives som en privat bedrift.

 • jan schille 08.11.2017 11.54.36

  Offentlege institusjonar er ingen vanlege bedrifter - for lojaliteten til dei tilsette skal ligge like mykje hos institusjonen som hos brukarar/pasientane/klientane. Det er forskjellen. Fleire leiarar i det offentlege burde sette seg ned med ordboka og studere skilnaden på "lydighet" og "lojalitet" og tenke ein gong til på samfunnsoppdraget dei har. Men det er kanskje ikkje så lett å vite kva eit samfunnsoppdrag er nå ein trur at ein er leder for ein vanleg bedrift.

 • Anerki 08.11.2017 11.25.37

  Tror faktisk han har rett her ellers så får vi anarki og det er ikke bra for pasientene. Men avd.dir. bør flytte meir på seg og sitte i årevis i leder jobben på samme avd.

 • Lege 09.11.2017 22.46.06

  Det finnes en mellomting mellom det autoritære og anarki. Helsevesenet er i dag preget av fryktkultur på bunn og innkompetanse og maktsykhet på topp. Forbudet til ledelsen på st. Olavs ekseplifiserer alt dette.

 • lege St.Olavs 08.11.2017 11.23.38

  Dette minner om lignende saker vi har sett fra skolesektoren hvor enkelte rektorer har hatt den holdning at "innad kan vi være uenige, men utad står vi fjellstøtt, " Systemkritikk er blitt en farlig ting i det offentlige, Lærere bør ha sin lojalitet til elever, helsepersonell til pasienter. Ledelsen bør være ansvarlige tilretteleggere. Det krever at man faktisk er lydhør for de som gjør jobben.

Nyheter fra startsiden

AVGÅTT UNN-DIREKTØR FORTSETTER MED MILLIONLØNN

Krever nye regler for sykehusledernes arbeidsavtaler6

Organisering av hjerneslagbehandlingen

– Dette er medisinsk helt vilt3

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!