– Kan bety kutt i pasientbehandlingen

Kjersti Toppe (Sp) om regjeringens statsbudsjett.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Det er et passivt dokument på helsesiden, som bærer preg av at det er administrering, sier Kjersti Toppe, helsepolitisk talsperson for Senterpartiet og medlem i Helse- og omsorgskomitéen på Stortinget.

Vi møter henne i Vandrehallen på Stortinget – kort tid etter at finansminister Siv Jensen har presentert forslag til statsbudsjett for 2018.

– Jeg er bekymret for sykehusbudsjettet, selv om det legges opp til to prosent økning i pasientaktiviteten. Det er dyre medisiner og store investeringsbehov, og jeg frykter i realiteten at dette kan bety et kutt i pasientbehandlingen, sier Toppe.

Hun mener budsjettet er «veldig defensivt» for kommunehelsetjenesten.

– Man kutter ordningen med støtte til rehabilitering av sykehjemsplasser, som er veldig feil. Jeg hadde også forventet mer om fastlegeordningen. Den kan jeg ikke lese noe om, bortsett fra støtte til primærhelseteam, som man attpåtil skal delfinansiere av en post som før gikk til allmenntjenesten, sier Toppe.

– Jeg ser heller ikke igjen satsing på psykiatri i kommunene eller på rehabilitering og habilitering. Det kommer vi til å gå nøye gjennom når vi skal lese budsjettet mer, sier hun.

Les også: Høie til sykehusansatte: – Forstår det er slitsomt, men dette vil fortsette

Les også: Dette er de viktigste helsesatsingene i budsjettet

Les også: Legeforeningen: Blir krevende

Powered by Labrador CMS