Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

BURDE BESTÅ: – Nasjonalt råd for prioritering i helsetjenesten burde bestå, men de kunne fått en noe annen rolle enn de har hatt til nå, mener Kjersti Toppe (Sp).

BURDE BESTÅ: – Nasjonalt råd for prioritering i helsetjenesten burde bestå, men de kunne fått en noe annen rolle enn de har hatt til nå, mener Kjersti Toppe (Sp). Foto: Arkvifoto

Frykter en lukket prioriteringsdebatt

Stortingspolitiker Kjersti Toppe (Sp) mener nedleggelsen av Prioriteringsrådet kan føre til mindre legitimitet til beslutningene i helsetjenesten.

Annons:

Som Dagens Medisin skrev tirsdag, har helseminister Bent Høie (H) besluttet å legge ned Nasjonalt råd for prioritering i helsetjenesten.

Han mener rådet har mistet sin funksjon, og får også støtte av andre nestleder i rådet, Anne Lise Ryel, som sier rådet i sin nåværende funksjon har gjort sitt.

"Smalt felt"
Men stortingspolitiker Kjersti Toppe (Sp), som etter alt å dømme fortsetter i Stortingets helse- og omsorgskomite når den nye regjeringen er på plass, er redd for at helseprioriteringer nå blir et svært smalt felt.

– Jeg frykter en forverring, en mindre åpen debatt - og mindre legitimitet til beslutningene. Det er i praksis fire ledere med enorm helsemakt i de regionale helseforetakene som tar avgjørelser med store konskevenser, sier Toppe, og viser til Beslutningsforum som består av de fire direktørene for de regionale helseforetakene.

Annen rolle
– Nasjonalt råd for prioritering i helsetjenesten burde bestå, men de kunne fått en noe annen rolle enn de har hatt til nå. Rådet kunne supplert Beslutningsforum, eventuelt overtatt deres rolle med et annet mandat og sammensetning, mener Toppe.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

FIKK FEILAKTIG FJERNET BRYST OG EGGSTOKKER

Dansk ekspert gransker de 21 feilaktige OUS-operasjonene1

PÅSTANDER OM HEMMELIGHOLD OG FRYKTKULTUR

Helsepartiet ekskluderte 13 medlemmer9

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!