Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

HJERNESLAGPASIENTER: Helseminister Bent Høie deltok under presentasjonen av prosjektet C3 ved Aker sykehus, OUS onsdag. Ved siden av Høie står direktør Mona Skaret i Innovasjon Norge (t.v.)og senterdirektør Kari Kværner ved C3,OUS. Foran: Pasient Arne Andersen og fysioterapeut Ingvild Øian Gjermundsen. Foto: Innovasjon Norge

HJERNESLAGPASIENTER: Helseminister Bent Høie deltok under presentasjonen av prosjektet C3 ved Aker sykehus, OUS onsdag. Ved siden av Høie står direktør Mona Skaret i Innovasjon Norge (t.v.)og senterdirektør Kari Kværner ved C3,OUS. Foran: Pasient Arne Andersen og fysioterapeut Ingvild Øian Gjermundsen. Foto: Innovasjon Norge

Gir inntil 20 millioner til to teknologi-prosjekt ved sykehus

To av fire samarbeidsprosjekter som får støtte fra Innovasjon Norge til å utvikle teknologi som kan bidra til bedre offentlige tjenester, er innenfor helseområdet.

 

Annons:

Det offentliggjorde Innovasjon Norge onsdag denne uken. To prosjekter innen helse og omsorg, et prosjekt innen smarte bygg og et innen samferdsel får støtte fra Innovasjon Norge for løse samfunnsutfordringer på helt nye måter.

Innovasjonspartnerskap er en ny konkurranseform som ble innført 1. januar i år. Ordningen skal gjøre det lettere for det offentlige og næringslivet å samarbeide om å utvikle ny teknologi og nye arbeidsmåter, der bedriftene konkurrerer om å lage de beste løsningene.

Oslo og Østfold
De to helse-prosjektene som får inntil 10 millioner kroner hver i støtte fra Innovasjon Norge er:

- C3 Center for Connected Care, Oslo universitetssykehus, Sunnaas sykehus og Oslo kommune, som får støtte til prosjektet «Et slag for fremtidens helsetjeneste» hvor målet er bedre samspill mellom ny teknologi og organisatorisk innovasjon i oppfølgingen av hjerneslagpasienter.

- Sykehuset Østfold med prosjektet «Pasientens helsetjeneste», hvor brukermedvirkning i utforming av tjenesten, valg av behandling og mestring av eget liv er sentralt.

Store besparelser
Prosjektet til C3 Center for Connected Care skal gi pasientene et mer skreddersydd tilbud der de kan påvirke behandlingen gjennom å ta i bruk ny teknologi. Gjennom teknologiske løsninger skal det utvikles samhandlingsmodeller, og integrerte tjenester skal bygges ut fra pasientenes behov.

Selv om målgruppen er pasienter med hjerneslag, vil teknologien trolig være overførbare også til andre pasientgrupper med kronisk sykdom, som demens eller hjerte- og lungesykdom.

Ifølge Innovasjon Norge er det anslått at besparelsen knyttet til prosjekt-løsningene kan dreie seg om minst 120 millioner kroner årlig.

Helsenæringene
– Dette er spennende prosjekter som vil vise oss hvordan stat og kommuner gjennom anskaffelser kan bidra til smarte, innovative løsninger, uttaler næringsminister Monica Meland i en pressemelding fra Innovasjon Norge.

Sammen med helseminister Bent Høie satte næringsministeren tidligere i år i gang arbeidet med en stortingsmelding om helsenæringene.

– Vi står overfor store utfordringer innenfor helse og omsorg. For å løse utfordringene, har vi behov for et tett samarbeid mellom offentlig og privat sektor. Slik kan vi utvikle bedre pasientbehandling og bedre omsorgstjenester samtidig som vi bygger opp en lønnsom helsenæring, uttaler Bent Høie.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Jarle Larsen 21.09.2017 18.45.16

  Oppdatering KINSERDAL UT AV HELSENORGE!! http://www.underskrift.no/vis/6594

 • N.N 21.09.2017 11.53.42

  Håper bare ikke det sitter noen fossiler i styrene "allias dei som er i BKK" og skal ta avgjørelser her da

Nyheter fra startsiden

FORVENTNINGER TIL SYKEHUSTALEN

– Bent Høie må erkjenne tillitskrisen

NY FINANISERINGSORDNING FOR LEGEMIDLER

Mener Ap kritiserer ordning de selv ville innføre

SVÆRT SMÅ PASIENTGRUPPER MED ALVORLIG SYKDOM

Klargjør vilkårene for aksept av høyere medisinpris1

NY FINANSIERINGSORDNING FOR LEGEMIDLER

Taper millioner - varsler kutt3

RANDOMISERT STUDIE PÅ METAKOGNITIV TERAPI

Viste bedre effekt ved angst enn kognitiv terapi1

ENDRING FRA 1. JANUAR I ÅR:

Raskere tilbake-ordningen legges om1

Ny akuttmedisinsk forskrift

Sterkt kritiske til krav om bakvakt11

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!