Mener Høie kan være lederkandidat i Høyre

Bjarne Håkon Hanssen tror Høie er naturlig lederkandidat i Høyre. Tidligere høyrepolitiker, Ansgar Gabrielsen, mener at Høie åpenbart er en av de som kan bekle jobben.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

I denne ukens utgave av DMTV-debatten tror verken deltakere eller programleder Markus Moe at Bent Høie (H) blir skiftet ut som helseminister etter valget.

Ansgar Gabrielsen som selv har sittet i helseministerstolen for Høyre, tror at Høie etterhvert kan tenke seg å gjøre noe annet. Imidlertid er Gabrielsen klar på hva han ville anbefalt.

– Hadde jeg vært statsminister, ville jeg insistert på at han skulle fortsette.

Tror Høie har lyst
Tidligere Ap-statsråd Bjarne Håkon Hanssen, tror Høie har lyst til å fortsette, og trekker på sin egen erfaring i departementene.

– De gangene jeg har skiftet ministerstol så har jeg blitt kommandert, sier han lattermildt.

– Jeg klamret meg fast fordi jeg hadde prosjekter på gang. Men så fikk jeg beskjed om at jeg måtte pakke sammen og gå til neste kontor.

Hansen viser til at han har hørt at nåværende statsråd Høie har flere prosjekter i sin helseminstergjerning, på gang.

Samtidig peker Hanssen på at Erna kanskje overveier hvem som skal lede partiet når hun avtrer.

– Lederkandidat?
– Jeg tror at Bent er en av kandidatene til å bli Høyres leder. Da kan det hende at Erna, dersom hun ser ham som en kandidat, tenker at han trenger erfaring fra fler samfunnssektorer.

– Slike vurderinger kan gjøre at hun vil flytte på ham, sier Hanssen – samtidig som han peker på at han ikke er «i hodet» til Solberg.

Det tidligere Ap-politikeren sier at «dersom han hadde vært Erna» så ville han hatt Høie klar som et eventuelt lederalternativ.

– Det kan være et argument for å synliggjøre ham på et helt annet samfunnsområde. Næringsminister, finansminister – helt andre områder, slik at han ikke blir en sektorpolitiker.

Ser muligheten
Gabrielsen ser definitivt muligheten Hanssen peker på.

Erna er seig som et bikkjeskinn. Det er mer sannsynlig at hun er statsministerkandidat til neste valg. Ansgar Gabrielsen, tidligere Høyre-statsråd

– Det vil være veldig naturlig å tenke på dette internt i Høyre. Det er jo ikke mange å velge i. Bent er åpenbart en av dem som kan bekle en slik jobb, sier den tidligere Høyre-statsråden.

Samtidig fastholder Gabrielsen at Solberg nok vil være den aktuelle statsministerkandidaten for Høyre, ved neste Stortingsvalg.

– Erna er seig som et bikkjeskinn. Det er mer sannsynlig at hun er statsministerkandidat til neste valg, enn at hun ikke er det, sier Gabrielsen.

Denne ukens utgave av debatten ble det også diskutert hvor viktig helse har vært i valgkampen, hvor lik helsepolitikk de store partiene har og hva som kan bli utfordringer i neste valgkamp. Gå tilbake til toppen av artikkelen for å se hele debatten!

Powered by Labrador CMS