- Det Sykepleierforbundet ikke sier noe om, er den egentlige motivasjonen for streiken, sier Abelia-direktør Håkon Haugli. Foto: Heidi Widerøe

Abelia om NSF-utspill: – Useriøst

Norsk sykepleierforbund argumenterer i sirkel, mener Abelia-direktøren.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– I en situasjon der ingenting - verken lønn, pensjon eller andre materielle vilkår - endres, har Norsk sykepleierforbund (NSF) gått til streik fordi avtalens tekniske utforming ikke er nøyaktig slik de ønsker.

Det sier  administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia. Han reagerer på påstandene som Sykepleierforbundet kom med torsdag.

Denne uken varslet Sykepleierforbundet at de trapper opp streiken, en streik som har vart i over 100 dager.

– Går i sirkel
– Det er vanskelig å forstå at NSF vil ri slike prinsipper så langt at de er villige til å sette Kreftforeningens brukere og ansatte i en så vanskelig situasjon over lang tid, sier Haugli.

– NSF går i sirkel med sine argumenter. Hver gang vi slår fast at sykepleierne i Kreftforeningen er tilbudt en avtale som gjør at de beholder sine lønns- og arbeidsvilkår, påstår NSF noe annet. Hver gang Kreftforeningen understreker at de verdsetter sine egne ansattes kompetanse, påstår NSF at det ikke er sant.

 – Det de ikke sier noe om, er den egentlige motivasjonen for streiken; manglende tillit til lokale avtaleparter og at NSF ønsker å presse gjennom et offentlig avtaleverk i privat og ideell sektor, sier Haugli.

– Useriøst
–  Å svare på vår invitasjon til dialog med å minne oss om hvor ringeklokken deres er, er useriøst. Vi har strukket oss langt for å komme NSF i møte, men opplever at de står ufravikelig fast på samme krav - en avtalestruktur helt lik den de har hatt. Dersom vi skal få løst konflikten, må begge parter ønske det.

– Vi opplever at vi nå er alene om å ville avslutte streiken og at NSF nøyer seg med å sende nøyaktig de samme påstandene og det samme ultimatumet i sirkel. 

Powered by Labrador CMS