Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

NETTBASERT COACH: Pasienter med inflammatorisk tarmsykdom ble kontaktet av helsepersonell hvis innrapporterte data til appen myIBD-coach viste forverring av sykdommen. Illustrasjon: Colourbox

NETTBASERT COACH: Pasienter med inflammatorisk tarmsykdom ble kontaktet av helsepersonell hvis innrapporterte data til appen myIBD-coach viste forverring av sykdommen. Illustrasjon: Colourbox

App bidro til færre legekonsultasjoner

En randomisert studie publisert i The Lancet fant god effekt av appen myIBD-coach hos personer med inflammatorisk tarmsykdom (IBD).

Annons:

Den nederlandske studien omfattet 900 personer med inflammatorisk tarmsykdom (IBD) som enten fikk standardbehandling eller tilgang til en nettbasert app hvor pasientene skulle rapportere inn data om sykdommen, som blant annet medisinbruk, fysisk aktivitet, stress, uro og røyking.

Minst to ganger daglig ble de innrapporterte dataene gjennomgått av helsepersonell, skriver svenske Dagens Medicin.

Hvis det var registrert en forverring eller en eller annen form for avvik, ble pasienten kontaktet av helsepersonell i løpet av to dager.

Etterlevelse av medisinering
Etter 12 måneder fant forskerne at de som brukte appen myIBD-coach hadde oppsøkt sykehuslege (gastroenterolog) eller sykepleier på poliklinikken i gjennomsnitt 1,6 ganger, sammenlignet med gjennomsnittlig 2,3 konsultasjoner i gruppen som fikk standardbehandling.

Pasienter som ble randomisert til app-gruppen hadde også høyere etterlevelse av medisineringen og mindre behov for telefonkonsultasjoner enn sistnevnte gruppe.

Det var derimot ingen signifikant forskjell i blant annet akutt forverring eller sykehusinnleggelser.

Resultatene er nylig publisert i The Lancet.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!