KRVER HANDLING: - Papirbestemmelser, er karakteristikken Torgeir Micaelsen fra Ap tar i bruk når han beskriver denne regjeringens håndtering av psykisk helsevern. Foto: Vidar Sandnes Foto:

– Bent Høie bør legge seg paddeflat

Helsepolitisk talsperson Torgeir Micaelsen (Ap) mener helseministeren må legge seg mer enn vanlig flat.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Bent Høie bør legge seg paddeflat. Han har ikke lykkes med det han har skrytt av i fire år. Denne papirbestemmelsen har vist seg å ikke fungere, sier Aps Torgeir Micaelsen.

Fredag legger regjeringen frem sin nye strategi for psykisk helse. Torsdag kom nye tall fra Helsedirektoratet som viser at ingen av de regionale helseforetakene har greid å prioritere psykisk helsevern høyere enn somatikk, slik regjeringen har lovet. 

 – Vi har støttet at det er behov for å styrke innsatsen på psykisk helsevern i sykehusene. Og vi har pekt på at den såkalte gylne regel ikke har fungert.

– Det er nå behov for å minne om at vi trenger mer konkrete forslag, som lages i samarbeid med sykehusene, pasientorganisasjonene og fagfolkene, sier Micaelsen.

Dagens Medisin skrev nylig at hver tredje henvisning til psykisk helsevern for voksne blir avvist, uten at pasienten undersøkes nærmere.

– Helt uakseptable tall, mener Micaelsen.

– Så, disse siste tallene vi ser i dag føyer seg inn i rekken av saker der Høyre og FrP er mer opptatt av papirbestemmelsene uten å ta tak i det pasientene faktisk har behov for.

Powered by Labrador CMS