ANKLAGER: – Vi skjønner nå hvordan Kreftforeningen på sine nettsider kan si at streiken har begrensede konsekvenser for driften, sier Eli Gunhild By om det sykepleierne mener er streikebryteri. Her avbildet under Arendalsuka. Foto:

Anklager Kreftforeningen for streikebryteri

Sykepleierforbundet mener Kreftforeningen har satt inn uorganiserte arbeidstakere istedenfor streikende på Kreftforeningens sommerleir. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Sykepleierforbundet anklager Kreftforeningen for streikebryteri.

I et brev til Abelia og Kreftforeningen skriver NSF at streikebelagt arbeid har blitt overlatt til uorganiserte arbeidstakere på en leir på Lågøya. Disse arbeidstakerne var ikke planlagt inn i arbeidet som skulle utføres, ifølge Sykepleierforbundet.
Les brevet her.

«At dette er streikebryteri er etter NSFs syn opplagt», skriver forbundet.

«Mistet sitt moralske kompass»
I en pressemelding uttaler forbundsleder Eli Gunhild By om saken:

– Vi skjønner nå hvordan Kreftforeningen på sine nettsider kan si at streiken har begrensede konsekvenser for driften. Saken viser at Kreftforeningen har mistet sitt moralske kompass i kampen for å redusere de ansattes rettigheter, sier hun.

Følge reglene
Hun mener arbeidstakersiden har lang tradisjon for å finne løsninger som gjør at barn og syke ikke blir skadelidende under streik.

– Dette forutsetter imidlertid at arbeidsgiver følger arbeidslivets spilleregler, sier hun.

By sier at Norsk Sykepleierforbund kommer til å reagere kraftfullt, og vurderer nå hvilke konkrete tiltak som skal iverksettes.

– Feil å kalle det streikebryteri
Kreftforeningens presserådgiver Terje Mosnesset henviser til Abelia når Dagens Medisin ber om en kommentar.

Arbeidsrettsdirektør Birgit Abrahamsen i Abelia kommenterer:

– Det blir feil å kalle dette streikebryteri. Ved Lågøya er det ledere som har gått inn og utført dette arbeidet, og det har de anledning til, sier hun.

I tillegg har Kreftforeningen endret innholdet på leiren slik at det ble mer av en aktivitetsleir, ifølge Abrahamsen.

Lengre vakter
Sykepleierforbundet skriver også i brevet at Kreftforeningen har etablert lengre vakter enn det som har vært vanlig på Kreftlinjen.

– Kreftforeningen har redusert åpningstilbudet ved Kreftlinjen, og ikke opprettholdt full drift, kommenterer Abrahamsen til dette.

Powered by Labrador CMS