STYREMØTE: Fylkeslege i Troms, Svein Steinert, redegjorde for hvorfor Helse- og omsorgsdepartementet ble varslet om situasjonen ved UNN. Han kunne også legge frem tall som dokumenterer i hvor mange saker UNN er sene til å svare på henvendelser fra tilsynsmyndighetene. Foto (av UNN): Ola Solvang/Nordlys, (Steinert): Marius Fiskum. Foto:

Fylkeslegen: – Måtte purre UNN på svar i 50 prosent av sakene

– Vi er fortsatt bekymret, la det stå fast, sa fylkeslege Svein Steinert i fredagens ekstraordinære styremøte ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Alle parter er tjent med at saker blir undersøkt så tett opp til hendelsen som mulig, ikke minst til pasienter, pårørende og de involverte leger og sykeplelere, sa Steinert, som er fylkeslege i Troms. Han la til at han er enig med direktøren at det meldes mer på UNN nå.

– Men, sa Steinert:

– Vi ser på tallene over UNNs svar til oss, at det er helt nødvendig å få læringssirkelen til å fungere: Når det skjer en alvorlig hendelse så skal saken behandles og man skal lære av dette etterpå. Vi har gått gjennom tallene, og de viser følgende:

– I 2015 måtte vi purre på UNN for å få svar i 25 prosent av sakene. I 2016 måtte vi purre i 31 prosent av sakene. I år har vi måttet purre i 50 prosent av sakene, sa han.

Som Dagens Medisin har skrevet, uttalte direktør i Statens helsetilsyn, Jan Fredrik Andresen, at det var «oppsiktsvekkende vanskelig» å få svar fra UNN i tilsynssaker.

Bakgrunnen for fredagens ekstraordinære styremøte, som ble streamet av Nordlys, var Fylkesmannen i Troms’ meldte bekymring til toppledelsen i Helse- og omsorgsdepartementet, om situasjonen ved UNN.

Powered by Labrador CMS