Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Nå blir det enklere for legene å forskrive hjertesviktmedisin

Vilkårene for individuell stønad til en dyr hjertesviktmedisin er endret fra 1. juli.

Annons:

Endringen kommer som følge av at det er satt ny redusert maksimalpris på legemidlet sakubitril/valsartan (Entresto), i tillegg til at Statens legemiddelverk har gjort en metodevurdering.

Allmennleger kan søke
Nå kan allmennleger søke om individuell stønad for å forskrive legemidlet.  

Stønader er fortsatt begrenset til spesielle pasientgrupper.

– De nye refusjonskriteriene ligger tett opptil retningslinjene fra Den europeiske kardiologiforeningen. Og det mener jeg er viktig. I tillegg kan allmennlegene søke, og ikke bare spesialister, sier kardiolog og medisinsk fagdirektør i Statens legemiddelverk, Steinar Madsen.

Han peker på at det uansett være gjort spesialundersøkelser for å bestemme ejeksjonsfraksjon (EF), som forteller noe om hjertets pumpefunksjon.

– Behandling med valsartan/sakubitril krever erfaring og oppfølging. Det er etter min mening bare leger med god erfaring i behandling av hjertesvikt som bør starte behandling.

– Lettere å følge retningslinjer
Madsen fremhever at Legemiddelverket har opphevet alle restriksjoner på bruk av eplerenon, som er en såkalt aldosteronantagonist som brukes i behandlingen av hjertesvikt.

– Så nå er det blitt mye lettere å følge retningslinjene fra Den europeiske kardiologiforeningen.  Alle leger som behandler hjertesvikt bør sette seg inn i retningslinjene og følge dem, sier Madsen.

 

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

HØRING OM KREFTREGISTER-ENDRING

«Alle» er for kreftdata om innvandrere1

STYRELEDEREN I HELSE NORD BLE TRUET

Iverksetter gransking etter trussel-saken 3

DATA FRA GLOBAL BURDEN OF DISEASE

– Har ikke tatt hjernesykdommer alvorlig nok

Vi besøkte det amerikanske toppsykehuset

Bli med inn på Mayo Clinic5

RAPPORT OM FASTLEGENES TIDSBRUK

Fastlegene reagerer på uttalelsene fra KS8

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!