Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Artikkelbilde

Foto: Skjermdump: helsenorge.no

45 prosent har fortsatt ikke hørt om helsenorge.no

Tross liten fremgang i kjennskap fra 2016 til 2017, har nesten halvparten av den norske befolkningen fortsatt aldri hørt om portalen helsenorge.no.

Annons:

Fra 2016 til 2017 har kjennskapen til portalen helsenorge.no økt fra 51 prosent til 55 prosent blant befolkningen. Det betyr at 45 prosent av befolkningen ikke har hørt om den offentlige helseportalen for innbyggere i Norge som driftes av direktoratet for e-helse.

Dette kommer frem i Norsk e-helsebarometer, en landsomfattende undersøkelse om nordmenns kunnskap og bruk av e-helseverktøy.

Også kjennskapen til MinJournal.no, den digitale journaltjenesten for pasienter i helseregionen Sør-Øst, er noe høyere i år enn i fjor.I 2016 svarte 27 prosent at de kjenner eller har hørt om nettportalen, i år er andelen økt til 40 prosent.  Kjennskapen er noe høyere blant kvinner enn blant menn.

Mener helsesektoren henger etter
I året som er gått siden forrige undersøkelse har helsemyndighetene hatt flere opplysningskampanjer som har informert om kjernejournal og helsenorge.no. Likevel har altså hver tredje innbygger ofrtsatt ikke hørt om disse nettportalene.

I undersøkelsen kommer det også frem at syv av ti mener det er viktig at helsesektoren oppfattes å være på lik linje med andre samfunnsinstitusjoner i digitaliseringsprosessen. Likevel mener 46 prosent av de spurte at helsesektoren henger etter digitalt. 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Vidar Rødsjø 29.07.2017 21.31.22

  Pga feilinformasjon på Helsenorge og min side har jeg blokkert alle for innsyn. Treg behandlingstid og lite hjelp å få gjør at jeg ikke kommer til å åpne den!

Nyheter fra startsiden

UNIVERSITETSSYKEHUSET NORD-NORGE

Hevder politikerne driver heksejakt5

TUSENVIS AVVISES I PSYKISK HELSEVERN

Fastlegene: – Sinne og avmakt2

TUSENVIS AVVISES I PSYKISK HELSEVERN

Psykiaterne: – Systemsvikt

TUSENVIS AVVISES I PSYKISK HELSEVERN

Se oversikt: Disse DPS'ene avviser mest og minst5

TUSENVIS AVVISES I PSYKISK HELSEVERN

– Jeg får helt vondt i magen

LEGEFORENINGEN I SOGN OG FJORDANE BEKYMRET

Helse Vest blir bedt om strakstiltak i Helse Førde3

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!