Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Slik ser hovedsiden til legeoppdrag.no ut.

Slik ser hovedsiden til legeoppdrag.no ut. Foto: Skjermdump

– Vil gjøre vikarbehovene lettere tilgjengelig for leger

To leger står sammen om en nettportal som formidler direkte kontakt mellom kommuner og legevikarer.  

Annons:
Don Ransi Liyanarachi (foran) og Gunnar A. W. Ramstad er de to legene som står bak portalen legeoppdrag.no.
Foto: Privat

– Vi lagde Legeoppdrag.no rett og slett fordi vi selv savnet en slik tjeneste. Når det ikke fantes fra før, så måtte vi lage det selv, sier Don Ransi Liyanarachi.

Han og hans allmennlege-kollega Gunnar A. W. Ramstad, har gått sammen om portalen legeoppdrag.no, en nettside som formidler kontakt mellom leger og distriktskommuner som har behov for allmennleger i korte eller lengre perioder. 

Delingsøkonomi
Portalen fungerer ved at legen oppretter en uforpliktende profil, og kommunene kan gratis lyse ut vikariater. Legene kan da melde interesse for aktuelle oppdrag, og kommunene selv kan velge blant de kandidatene. Alle slags leger har mulighet til å opprette profil på siden.

– Prinsippet er basert på delingsøkonomi, vi ansetter ingen, men setter potensielle matcher i kontakt med hverandre. På samme måte som for eksempel airbnb, sier Liyanarachi. 

Rangeringssystem
Portalen implementerer også et rangeringssystem med spørsmål og rangering fra 1 til 5, slik at både legene og kommunen kan vurdere hverandre etter endt oppdrag. Dermed sikres kvaliteten, forklarer Liyanarachi. 

– Den beste referansen en legevikar kan må jo være «nabo-kommunen». I tillegg er dette en billigere løsning for kommuner enn å gå gjennom vikarbyråer som ofte kan være ganske dyre. Legeoppdrag sparer mellomleddet, og kommunen får også mer informasjon om legen de ansetter enn de ville gjort gjennom et vikarbyrå. Da kan man også sikre god kvalitet og bedre match på den legen man ansetter, sier han. 

Lokker med eventyr
Legeoppdrag.no fokuserer blant annet på eventyrlyst som en grunn til å prøve et vikariat i distriktene. Liyanarachi synes selv at å ta et legeoppdrag i en ukjent del av landet er «det perfekte å gjøre» hvis man trenger et avbrekk fra hverdagen.

– Du får sett landet og får nye opplevelser samtidig som du får gjort en innsats hvor det trengs lege. Det er ikke mange leger som går rundt med en plan om å bosette seg et sted i landet uten å ha vært der før. Det å rekruttere en lege og å få legen til å bli værende over tid, er nok lettere hvis legen allerede har prøvejobbet i kommunen, sier han. 

– Lettere tilgjengelig 
Portalen har vært i drift et halvt års tid, og har foreløpig rundt 100 registrerte leger. Don Ransi Liyanarachi og Gunnar A. W. Ramstad driver den på hobbybasis ved siden av full jobb som leger, og har blant annet fått støtte av innovasjon Norge for å utvikle siden.

– Den siste tiden har det vær mye fokus på fastlegemangel i distriktene. Vi håper at ved å gjøre vikarbehovene lettere tilgjengelig for leger, vil flere prøve seg i et vikariat. Jeg vet av egen erfaring at det var en blanding av tilfeldigheter og eventyrlyst som gjorde at jeg først fikk øynene opp for disktriktsmedisin, som for meg i utgangspunktet var et helt ukjent terreng, avslutter Liyanarachi. 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

HØRING OM KREFTREGISTER-ENDRING

«Alle» er for kreftdata om innvandrere1

STYRELEDEREN I HELSE NORD BLE TRUET

Iverksetter gransking etter trussel-saken 3

DATA FRA GLOBAL BURDEN OF DISEASE

– Har ikke tatt hjernesykdommer alvorlig nok

Vi besøkte det amerikanske toppsykehuset

Bli med inn på Mayo Clinic5

RAPPORT OM FASTLEGENES TIDSBRUK

Fastlegene reagerer på uttalelsene fra KS8

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!