Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Slik ser hovedsiden til legeoppdrag.no ut.

Slik ser hovedsiden til legeoppdrag.no ut. Foto: Skjermdump

– Vil gjøre vikarbehovene lettere tilgjengelig for leger

To leger står sammen om en nettportal som formidler direkte kontakt mellom kommuner og legevikarer.  

Annons:
Don Ransi Liyanarachi (foran) og Gunnar A. W. Ramstad er de to legene som står bak portalen legeoppdrag.no.
Foto: Privat

– Vi lagde Legeoppdrag.no rett og slett fordi vi selv savnet en slik tjeneste. Når det ikke fantes fra før, så måtte vi lage det selv, sier Don Ransi Liyanarachi.

Han og hans allmennlege-kollega Gunnar A. W. Ramstad, har gått sammen om portalen legeoppdrag.no, en nettside som formidler kontakt mellom leger og distriktskommuner som har behov for allmennleger i korte eller lengre perioder. 

Delingsøkonomi
Portalen fungerer ved at legen oppretter en uforpliktende profil, og kommunene kan gratis lyse ut vikariater. Legene kan da melde interesse for aktuelle oppdrag, og kommunene selv kan velge blant de kandidatene. Alle slags leger har mulighet til å opprette profil på siden.

– Prinsippet er basert på delingsøkonomi, vi ansetter ingen, men setter potensielle matcher i kontakt med hverandre. På samme måte som for eksempel airbnb, sier Liyanarachi. 

Rangeringssystem
Portalen implementerer også et rangeringssystem med spørsmål og rangering fra 1 til 5, slik at både legene og kommunen kan vurdere hverandre etter endt oppdrag. Dermed sikres kvaliteten, forklarer Liyanarachi. 

– Den beste referansen en legevikar kan må jo være «nabo-kommunen». I tillegg er dette en billigere løsning for kommuner enn å gå gjennom vikarbyråer som ofte kan være ganske dyre. Legeoppdrag sparer mellomleddet, og kommunen får også mer informasjon om legen de ansetter enn de ville gjort gjennom et vikarbyrå. Da kan man også sikre god kvalitet og bedre match på den legen man ansetter, sier han. 

Lokker med eventyr
Legeoppdrag.no fokuserer blant annet på eventyrlyst som en grunn til å prøve et vikariat i distriktene. Liyanarachi synes selv at å ta et legeoppdrag i en ukjent del av landet er «det perfekte å gjøre» hvis man trenger et avbrekk fra hverdagen.

– Du får sett landet og får nye opplevelser samtidig som du får gjort en innsats hvor det trengs lege. Det er ikke mange leger som går rundt med en plan om å bosette seg et sted i landet uten å ha vært der før. Det å rekruttere en lege og å få legen til å bli værende over tid, er nok lettere hvis legen allerede har prøvejobbet i kommunen, sier han. 

– Lettere tilgjengelig 
Portalen har vært i drift et halvt års tid, og har foreløpig rundt 100 registrerte leger. Don Ransi Liyanarachi og Gunnar A. W. Ramstad driver den på hobbybasis ved siden av full jobb som leger, og har blant annet fått støtte av innovasjon Norge for å utvikle siden.

– Den siste tiden har det vær mye fokus på fastlegemangel i distriktene. Vi håper at ved å gjøre vikarbehovene lettere tilgjengelig for leger, vil flere prøve seg i et vikariat. Jeg vet av egen erfaring at det var en blanding av tilfeldigheter og eventyrlyst som gjorde at jeg først fikk øynene opp for disktriktsmedisin, som for meg i utgangspunktet var et helt ukjent terreng, avslutter Liyanarachi. 

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Fastlegeoppgjøret

– Useriøst av Høie

Brudd i forhandlingene om normaltariffen

KS oppfordrer kommunene til dialog med fastlegene2

Seksuelle minoriteter

WHO friskmelder fetisjister

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!