Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Artikkelbilde

Foto: Thinkstock

Flere konsultasjoner for mage-tarm-infeksjoner blant unge

Har trolig sammenheng med innføring av fraværsgrensen, melder FHI. 

Annons:

Siden høsten 2016 har Folkehelseinstituttet (FHI) sett en økning i antall legekonsultasjoner for mage-tarminfeksjoner i aldersgruppen 5 til 19 år.

Dette henger sannsynligvis sammen med de nye fraværsreglene som ble innført i videregående skole fra skoleåret 2016/2017, der elevene ikke kan ha mer enn 10 prosent fravær uten legeerklæring for å få godkjent faget, melder FHI.

 Mage tarm-konsultasjoner

Figuren viser antall konsultasjoner for mage-tarminfeksjoner i Norge per uke i de siste fem sesongene for forskjellige aldersgrupper. Årets sesong er markert med en svart linje. Antallet konsultasjoner er lavere i ferier og på helligdager. Kilde: FHI.

I år og i fjor er også antallet legekonsultasjoner for mage-tarminfeksjoner blant 0-4-åringer lavere enn i de foregående årene. Dette har trolig sammenheng med innføring av vaksine for rotavirusinfeksjon for denne aldersgruppen i 2014, melder FHI.

Mage-tarm-konsultasjoner er en samlebetegnelse for diagnosekodene (ICPC-2) for D11-Diare, D70-Tarminfeksjon og D73-Gastroenteritt antatt infeksiøs.

En økning av konsultasjoner for mage-tarminfeksjoner er vanlig på vinterstid, spesielt hos barn og unge.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Gunnar Østgaard 15.07.2017 17.48.14

  Hei, Er det mulig å motta statistikk for aldersgruppen 16-19, ryktes at det der er en 4-dobling av legebesøk? Takk - Gunnar

Nyheter fra startsiden

AVGÅTT UNN-DIREKTØR FORTSETTER MED MILLIONLØNN

Krever nye regler for sykehusledernes arbeidsavtaler6

Organisering av hjerneslagbehandlingen

– Dette er medisinsk helt vilt3

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!