Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Leder i NSF, Eli Gunhild By (foran) tar en selfie med streikende sykepleiere i Kreftforeningen.

Leder i NSF, Eli Gunhild By (foran) tar en selfie med streikende sykepleiere i Kreftforeningen. Foto: NSF

Mener Kreftforeningens omdømme er svekket

Lederen av Norsk sykepleierforbund, Eli Gunhild By, mener sykepleierstreiken som har pågått i syv uker, har svekket omdømmet til Kreftforeningen. 

Annons:

19 sykepleiere har vært i streik i Kreftforeningen i syv uker, den lengste streiken i Norsk sykepleierforbund (NSF) sin historie.

Konflikten dreier seg om videreføring av tariffavtalen Kreftforeningen hadde med Virke, sin tidligere arbeidsgiverorganisasjon. NSF reagerte på at avtalevilkårene deres ikke ble videreført da Kreftforeningen meldte seg inn NHO Abelia og den nye tariffavtalen ble forhandlet frem. Verken Kreftforeningen eller Abelia har vært villige til å komme kravet fra NSF i møte.

Flere streikeutspill fra partene har kommet på sosiale medier, der særlig NSF har vært offensive på å fremme sitt budskap. Flere privatpersoner har også henvendt seg til Kreftforeningen på Facebook og sagt at de ikke ønsker å gi sin støtte til Kreftforeningen understreiken.

– Streiker ikke mot kreftsaken
Eli Gunhild By, leder av Norsk sykepleierforbund, mener streiken har svekket omdømmet til Kreftforeningen.

– Det er viktig for meg å poengtere at vi ikke er i streik mot kreftsaken, der gjør Kreftforeningen en formidabel innsats med bred støtte i hele Norges befolkning. Men når de som arbeidsgiver behandler sine ansatte på en måte vi mener er uakseptabel, er det viktig at vi opplyser befolkningen om det, sier By og fortsetter:

– Hvis et hotell er rammet av streik, er det vanlig at gjester og konferansearrangører sier at de ikke ønsker å bruke hotellet under streiken. I dette tilfellet har enkeltmedlemmer i kreftforeningen gått ut og sagt at de ikke ønsker å støtte dem så lenge sykepleierforbundet er i streik.

– Lever av omdømmet
Jacob Conradi, organisasjonssjef i Kreftforeningen, påpeker at Kreftforeningen har fått over 6500 nye medlemmer i perioden streiken har pågått, mens bare noen få har meldt seg ut.

– Vi lever av omdømmet vårt som NSF sentralt, med bakgrunn i sine særinteresser og manglende tillit til oss som lokal arbeidsgiver, nå gjør alt for å ramme. De nye medlemmene som har meldt seg inn den siste tiden gjør det fordi de er opptatt av kreftsaken, og det virker ikke som om befolkningen som helhet lar seg påvirke av arbeidskonflikten, sier han.    

Conradi understreker at Kreftforeningen skal fortsette å jobbe videre med kreftsaken.

– Det skal vi gjøre med alle våre kompetente medarbeidere og frivillige, uavhengig av bakgrunn og fagprofesjon. For å spille på slagordet vi benyttet under kampanjen «Krafttak mot kreft» i vinter: Vi er dessverre i en arbeidskonflikt, men «kreft bryr seg ikke». 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Geir Wenberg Jacobsen 15.07.2017 11.44.02

  Organisasjonssjef J. Conradi målbærer en arroganse som enhver reaksjonær arbeidsgiver av "den gamle skole" - offentlig eller privat - vil nikke anerkjennende til. Det har åpenbart sneket seg inn en feil i det reviderte slagordet over. Det korrekte er: Vi er dessverre i en arbeidskonflikt, men "kreftforeningen bryr seg ikke".

 • Reidar Schwebs 14.07.2017 16.29.19

  Det er ubekvemt å være medlem av en pasientorganisasjon som ikke kan anvende en pleie- og omsorgsoverenskomst for sykepleiere.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!