IKKE BRA: Cathrine M. Lofthus, administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, og Steinar Marthinsen, viseadministrerende direktør, fikk ved forrige styremøte høre hvor dårlig det står til med IKT-opprustingen i foretaket. Foto: Vidar Sandnes

Styret i Helse Sør-Øst: – Svakhetene må følges opp

Onsdag er det ekstraordinært styremøte i Helse Sør-Øst, om den omstridte IKT-avtalen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Onsdag er det ekstraordinært styremøte i Helse Sør-Øst, om den omstridte IKT-avtalen.

Styret i Helse Sør-Øst vil be om at konsekvensene ved å avslutte avtalen, undersøkes nærmere.

 I mai måtte administrerende direktør i Helse Sør-Øst, Cathrine Lofthus, konstatere at jobben med å modernisere IT-infrastrukturen i Norges største helseforetak, fikk slakt i en ny rapport.

Nå har den endelige rapporten kommet fra konsulentselskapet PwC, og den bekrefter funnene i den foreløpige rapporten som ble lagt fram i mai.
Og det kommer også frem at styret og ledelsen i Helse Sør-Øst ikke har blitt informert om risikoen en slik kontrakt ville utgjøre.

Den finner, blant annet, at Sykehuspartner HF, som har ansvaret for moderniseringen og som skulle overlevere IT-prosjektet til en ekstern leverandør, har liten kontroll på hva som skjer med pasientopplysninger, fastslår PwC i rapporten.

PwC er det eksterne konsulentselskapet som nylig fikk i oppdrag av Helse Sør-Øst å granske prosjektet, etter at det ble avdekket at utenlandske IT-ansatte hadde hatt tilgang til pasientopplysninger.

Les mer: Han overtar alt IKT-ansvar umiddelbart

Onsdag er det ekstraordinært styremøte i Helse Sør-Øst.

I forslag til vedtak heter det blant annet at styret «tar til etteretning status i det pågående arbeidet med å utrede akternative modeller for å gjennomføre moderniseringen. Styret understreker at alle alternativer må ivareta personvern og informasjonssikkerhet på en trygg og sikker måte og i tråd med lovgivningen.»

Og videre understreker styret at konsekvensene ved å avslutte avtalen må utredes videre.
– Styret legger vekt på at det videre arbeidet skjer med god involvering og medvirkning fra ansatte og tillitsvalgte, heter det også i forslag til vedtak.

Les mer her:

Direktøren i sykehuspartner slutter med umidddelbar virkning

Uklare svar om direktør-avgangen i Helse Sør-Øst

Ny IT-jobb for avgått direktør i HSØ

Sykehuspartner har monopol på IKT-tjenester til én milliard – får sterk kritikk fra Riksrevisjonen

Powered by Labrador CMS