Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

– Mye tilsier at Kongsvinger sykehus vil ha en god fremtid som del av Ahus

Helsepolitiker Tone Wilhelmsen Trøen (H) mener det finnes flere gode argumenter for at Kongsvinger sykehus overføres fra Sykehuset Innlandet til Akershus universitetssykehus.

Annons:

Styret i Helse Sør-Øst gikk denne uken inn for at Kongsvinger sykehus skal forbli en del av Sykehuset Innlandet HF, samtidig som befolkningen i Akershus-kommunen Nes blir en del av dekningsområdet til Akershus universitetssykehus HF (Ahus).

Styremedlem Christian Grimsgaard viser til at beslutningen vil redusere sykehusets befolkningsgrunnlag drastisk, og frykter at saken er første steg i en nedleggelse av Kongsvinger sykehus, kunne Dagens Medisin melde.

Kapasitet til overs
Det er helseminister Bent Høie (H) som skal ta den endelige avgjørelsen i saken. Ifølge helseministerens partifelle, stortingspolitiker Tone Wilhelmsen Trøen (H), er det flere gode argumenter for at Kongsvinger sykehus bør bli en del av Ahus

Hun viser til rapporten som ligger til grunn for styrevedtaket, og peker blant annet på at Kongsvinger har overskuddskapasitet innen kirurgi, som Ahus kan nyttiggjøre seg.

– Helseministeren tar sine beslutninger ut fra de vurderingene han gjør, men jeg er ganske tydelig på at jeg synes det er mye i denne rapporten som tilsier at Kongsvingers fremtid og videreutvikling vil være veldig positiv hvis sykehuset blir en del av Ahus, uttalte Trøen i DMTV-debatten.

– Verre enn alt
Senterpartiets helsepolitiske talsperson Kjersti Toppe, beskriver Helse Sør-Østs styrevedtak som det verst tenkelige alternativet.

– Jeg synes det var oppsiktsvekkende at man nå konkluderte med å overføre Nes kommune, og ikke hele sykehuset. Det vedtaket er verre enn alt annet, slik jeg vurderer det. Da kommer man ned på et befolkningsgrunnlag som regjeringen selv problematiserte i Nasjonal helse- og sykehusplan. Jeg er bekymret for Kongsvinger sykehus’ fremtid med den anbefalingen som Helse Sør-Øst har gitt, uttalte Toppe i debatten.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Reidar Schwebs 23.06.2017 10.27.04

  Debatter som dette følger av Helseforetaksloven, ettersom helsevesenet har viklet seg inn i et spindelvev av helseforetak, der høytidelige avgjørelser fattes på høyt plan av av foretaksstyrer, helseminister og andre, vedtak både med og uten medisinsk innsikt og i samsvar med eller mot "brukernes" ønsker, Er det noen som egentlig vet hvem som representerer pasienten i de besluttende fora?

 • Lege 19.06.2017 11.23.15

  "Det er helseminister Bent Høie (H) som skal ta den endelige avgjørelsen i saken. "????? I foretaksmodellen er det de 4 RHF-direktørene som bestemmer dette, og som styret vedtar i ettertid. Bent Høie bestemmer ingenting av dette.

 • lege 18.06.2017 11.48.03

  Bli kvitt disse folka i regionale foretak- og hele foretaks ideen. De ødelegger hele offentlige helsevesen og forbruker penger som skulle vært brukt til pasientbehandling. Pasienter dør og kvestes for livet pga. denne pengefordelingen. Stem Helsepartiet!

Nyheter fra startsiden

AVGÅTT UNN-DIREKTØR FORTSETTER MED MILLIONLØNN

Krever nye regler for sykehusledernes arbeidsavtaler6

Organisering av hjerneslagbehandlingen

– Dette er medisinsk helt vilt3

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!