– Mye tilsier at Kongsvinger sykehus vil ha en god fremtid som del av Ahus

Helsepolitiker Tone Wilhelmsen Trøen (H) mener det finnes flere gode argumenter for at Kongsvinger sykehus overføres fra Sykehuset Innlandet til Akershus universitetssykehus.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Styret i Helse Sør-Øst gikk denne uken inn for at Kongsvinger sykehus skal forbli en del av Sykehuset Innlandet HF, samtidig som befolkningen i Akershus-kommunen Nes blir en del av dekningsområdet til Akershus universitetssykehus HF (Ahus).

Styremedlem Christian Grimsgaard viser til at beslutningen vil redusere sykehusets befolkningsgrunnlag drastisk, og frykter at saken er første steg i en nedleggelse av Kongsvinger sykehus, kunne Dagens Medisin melde.

Kapasitet til overs
Det er helseminister Bent Høie (H) som skal ta den endelige avgjørelsen i saken. Ifølge helseministerens partifelle, stortingspolitiker Tone Wilhelmsen Trøen (H), er det flere gode argumenter for at Kongsvinger sykehus bør bli en del av Ahus

Hun viser til rapporten som ligger til grunn for styrevedtaket, og peker blant annet på at Kongsvinger har overskuddskapasitet innen kirurgi, som Ahus kan nyttiggjøre seg.

– Helseministeren tar sine beslutninger ut fra de vurderingene han gjør, men jeg er ganske tydelig på at jeg synes det er mye i denne rapporten som tilsier at Kongsvingers fremtid og videreutvikling vil være veldig positiv hvis sykehuset blir en del av Ahus, uttalte Trøen i DMTV-debatten.

– Verre enn alt
Senterpartiets helsepolitiske talsperson Kjersti Toppe, beskriver Helse Sør-Østs styrevedtak som det verst tenkelige alternativet.

– Jeg synes det var oppsiktsvekkende at man nå konkluderte med å overføre Nes kommune, og ikke hele sykehuset. Det vedtaket er verre enn alt annet, slik jeg vurderer det. Da kommer man ned på et befolkningsgrunnlag som regjeringen selv problematiserte i Nasjonal helse- og sykehusplan. Jeg er bekymret for Kongsvinger sykehus’ fremtid med den anbefalingen som Helse Sør-Øst har gitt, uttalte Toppe i debatten.

Powered by Labrador CMS