Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Skader etter behandling hos tannleger og tannlegespesialister utgjør 56 prosent av sakene.

Skader etter behandling hos tannleger og tannlegespesialister utgjør 56 prosent av sakene. Foto: Illustrasjonsfoto: Per Corneliussen

Økning i mottatte saker til NPE

Norsk pasientskadeerstatning (NPE) opplevde en økning på 12 prosent fra 2015 til 2016 i meldte erstatningssaker som gjelder behandling i den private helsetjenesten.

Annons:

Privat helsetjeneste ble en del av pasientskadeordningen i 2009. En ny rapport fra NPE viser at de i perioden 2009 - 2016 har mottatt 3817 saker som gjelder behandling i privat helsetjeneste. 1095 erstatningssøkere har i denne perioden fått 168 millioner kroner i erstatning. 

Fra privat helsetjeneste ble en del av pasientskadeordningen, har antallet meldte saker økt hvert år. Siste året har økningen vært på 12 prosent.

– Veksten kan sannsynligvis forklares med økende kjennskap til at NPE også behandler erstatningssaker innen privat helsetjeneste, sier direktør Rolf Gunnar Jørstad i en pressemelding. 

– Vi kan heller ikke se bort fra at en viss økning i bruk av private helsetjenester påvirker antallet saker vi mottar, påpeker han.

168 millioner kroner
Skader etter behandling hos tannleger og tannlegespesialister utgjør 56 prosent av sakene. Det er også den vanligste behandlingen i privat helsetjeneste. 17 prosent av sakene gjelder skader etter kirurgi.

Skader etter plastikkirurgi utgjør nesten halvparten av alle vedtakene som omhandler kirurgisk behandling. Den nest største gruppen innen saker som gjelder kirurgi er skader etter ortopedisk behandling. 

NPE har utbetalt 168 millioner kroner i erstatninger for skader i den private helsetjenesten i perioden 2009-2016. 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Vidar Rødsjø 13.06.2017 22.01.42

  Blir egentlig ikke forundret over dette!

Nyheter fra startsiden

STYRELEDEREN I HELSE NORD BLE TRUET

Iverksetter gransking etter trussel-saken 3

DATA FRA GLOBAL BURDEN OF DISEASE

– Har ikke tatt hjernesykdommer alvorlig nok

Vi besøkte det amerikanske toppsykehuset

Bli med inn på Mayo Clinic5

RAPPORT OM FASTLEGENES TIDSBRUK

Fastlegene reagerer på uttalelsene fra KS8

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!