Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

FARMAKOLOGI: Den nye håndboka om doping og folkehelse har bidrag fra en rekke eksperter innen blant annet farmakologi og hormoner. Illustrasjon: Stock Photo

FARMAKOLOGI: Den nye håndboka om doping og folkehelse har bidrag fra en rekke eksperter innen blant annet farmakologi og hormoner. Illustrasjon: Stock Photo

Ny håndbok om doping og folkehelse

– Dette er helt nødvendig kunnskap for å kunne kommunisere med brukere av slike stoffer, sier Fredrik Lauritzen i Antidoping Norge om den nye håndboka.

Annons:
SAMMENSATT: – Vi har erkjent at dopingmisbruk er et sammensatt og mangesidig problem som må møtes med en koordinert og helhetlig innsats, sier Fredrik Lauritzen, leder av avdeling for forebygging og folkehelse i Antidoping Norge. Foto: Antidoping Norge

Sammen med Helse- og omsorgsdepartementet arrangerer Antidoping Norge denne uka en stor internasjonal dopingkonferanse i Oslo. Her ble en ny håndbok om doping og folkehelse lansert.

Leder av avdeling for forebygging og folkehelse i Antidoping Norge, Fredrik Lauritzen, sier at boka er laget med særlig tanke på de som jobber med ungdom og voksne som enten vurderer bruk, eller som allerede har etablert et misbruk av dopingmidler.

– Håndboka omhandler de viktigste stoffgruppene knyttet til dopingbruk, der både virkninger og bivirkninger er omtalt. Dette er helt nødvendig kunnskap for å kunne kommunisere med brukere av slike stoffer, uttaler Fredrik Lauritzen til antidoping.no

Stor faglig bredde
Den nye håndboka har bidrag fra en rekke eksperter innen blant annet farmakologi, ernæring, idrettsfysiologi og hormoner og omhandler temaer som kosttilskudd, lovverk, omfang og forebyggende tiltak.

– Vi har erkjent at dopingmisbruk er et sammensatt og mangesidig problem som må møtes med en koordinert og helhetlig innsats, der kunnskap og kompetanse står helt sentralt for at et slikt arbeid skal lykkes. Det er på dette grunnlaget vi har utarbeidet denne håndboka, sier Lauritzen.

Helseminister Bent Høie åpnet konferansen, som samler 230 deltakere fra 40 ulike land.

– Jeg håper dere bruker denne unike muligheten til å øke kunnskap og bygge nettverk. Jeg er overbevist om at en felles mobilisering er vesentlig i dette arbeidet, sa helseministeren i sitt åpningsinnlegg, ifølge antidoping.no

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Samfunnskritisk 09.06.2017 07.35.30

  Dette her er helt håpløst. Hvor blir de kritiske innleggene fra leger som tidligere har vært aktive idrettsutøvere av? Å lese en bok fra antidoping Norge om hormonbruk er like objektivt som å lese Bibelen for å studere familieverdier. Idrettens behov og moral panic har fullstendig trumfet all pragmatisme, og pga politisk gevinst og misforholdet mellom faktakunnskap og frykt i befolkningen, har man skapt enda et område med victimless crime. Det kommer til å fortsatt være menn som bruker steroider, akkurat som vi kommer til å ha jenter med silikon, og om ikke annet, så i et likestillingsperspektiv mtp menns helse, så burde vi som samfunn være forpliktet til å stille opp for menn som ønsker å bruke testosteron, men kunnskap om hvordan minimere dyslipidemi, hvordan kontre hypogonadisme, og gitt dem preparater som har minst sannsynlighet for å skape leversvikt. Jeg tviler på at denne boka gir noen som helst instruksjoner i hvor mye klomifen som skal brukes osv. Latterlig .

Nyheter fra startsiden

PÅSTANDER OM HEMMELIGHOLD OG FRYKTKULTUR

Helsepartiet ekskluderte 13 medlemmer9

STRENGERE KRAV TIL EMA-GODKJENNING AV LEGEMIDLER

– Vil frata pasienter mulighet til tidlig bruk4

1 av 2 KREFTMEDISINER UTEN OVERLEVELSESDATA

– Industrien må gjøre studier etter EMA-godkjenning

PRIORITERINGSRÅDET LEGGES NED

Frykter en lukket prioriteringsdebatt

Spekter om arbeidsrettssaken:

– Vi er ikke her for å tape2

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!