Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

REDUSERT ANTALL: Ifølge LHL viser SSB-tall at antallet ambulanser de siste 15 årene er redusert med 14 prosent, samtidig som oppdragsmengden har økt med 46 prosent. Arkivfoto

REDUSERT ANTALL: Ifølge LHL viser SSB-tall at antallet ambulanser de siste 15 årene er redusert med 14 prosent, samtidig som oppdragsmengden har økt med 46 prosent. Arkivfoto

– Dette er en alarmerende utvikling

LHL og Ambulanseforbundet mener ambulansetjenesten i Norge må styrkes og vil ha lovfestet responstid.

Annons:

En kartlegging gjennomført av LHL og Ambulanseforbundet er basert på nye tall fra SSB for 2015.

Siden 2002 er antallet ambulanser redusert med 14 prosent, samtidig som folketallet i Norge i samme periode har økt med 14 prosent. I løpet av 15-årsperioden har også oppdragsmengden for ambulansetjenesten i Norge økt med 46 prosent, ifølge LHL.

– Dette er en alarmerende utvikling, uttaler styreleder i LHL, John Normann Melheim, i en pressemelding.

Han får støtte at Ambulanseforbundet.

– Ambulansetjenesten må styrkes, ikke svekkes, sier Ola Yttre, leder i Ambulanseforbundet.

Vil ha lovfestet responstid
LHL og Ambulanseforbundet går sammen om å kreve at anbefalt responstid nå må lovfestet.

Den anbefalte utrykningstiden for ambulanser ved akutte tilfeller er i dag på 12 minutter i tettbebygde strøk og 25 minutter i spedbygde strøk. Målet er at 90 prosent av alle utrykninger skal skje innen denne tiden.

– Når vi år etter år dokumenter at det blir stadig færre ambulanser i tjeneste, så må utrykningstiden lovfestes for å sørge for at pasientsikkerheten ivaretas i hele landet, sier John Normann Melheim i LHL.

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • AmbulanseMannen 12.06.2017 11.15.01

  Og IKKE bruk fagforeningene som høringsinstanser takk! Dom er ikke ofte samspilt med oss som faktisk har jobbet/jobber med dette!! Mye ting som styrings-maktene klubber gjennom som vi aldri fått vare med at tykke til om. Og jeg og andre som jeg kjenner har aldri fått noen oppdrag med å vare rådgiver for styrings-maktene, det er litt rart. Man trur sikkert at man når frem gjennom fagforeninger, men sånn er det ikke. Ambulanse er av noen rar grunn veldig uorganisert og litt flat når det kommer til slike ting. Mye på grunn av dårlig respons/erfaringer fra disse. Oftest snakkes det om at Fagforeningene mest virker sitte i fanget på styret enn at kjempe for oss. Bare så dere leger og andre høyre opp er bevisst på dette. Spørsmål og annet du/dere lurer på? Bare legg ut mailadresse her så tar jeg kontakt ;)

 • AmbulanseMannen 12.06.2017 11.08.45

  Trur for å vare HELT ærlig, så må vi gjøre om hele systemet innen Ambulanse. Helseforetakene bør jo ikke ha "monopol" på noe som før dom er tungt å ro, og dyrt at drive, folk i lederstillenger som ikke vet hva dette er og som aldri jobbet i ei ambulanse, og fremfor alt ikke i distrikts biler. La nå SERIØSE FAGLIG UTDANNEDE folk som har lang erfaring eie og drive ambulanser, gjerne at Helseforetakene stiller minimums krav til det faglige. Men ellers fritt for folk MED UTDANNELSE at drifte selv. For eksempelvis med refusjon fra Helfo. Ikke sette det ut på konkurranser eller lignende, da det bare blir prisen som avgjør og risikoen for faglig dårlig oppfølgning kommer krypende. Helseforetakene sliter med dyr drift, og vegrer å lytte til folk på "gulvet" og heller ikke lar disse komme seg opp i leder posisjoner i det første. Da man bruker unnakyllinger som at " vare leder" er et eget fag og det spiller ikke noen rolle om man jobbet i ambulanse". Men intrahospitalt er dette et krav!?!

Nyheter fra startsiden

ANMELDT FOR GROVT BEDRAGERI

Vestre Viken vil ikke godta boten6

HELSE SØR-ØST FORKASTER OMSTRIDT IKT-LØSNING

Utredning slakter radiologi-løsningen1

STRID OM VARSLING OG REPRESALIER

Forsker tapte mot OUS i to rettsinstanser

EUROPEISKE LEGEMIDDELMYNDIGHETER

Gransker feildoseringer av metotreksat

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!