Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

GLAD: Førsteforfatter av studien, revmatologiprofessor Tore Kvien, var svært glad da han i Wien i høst kunne presentere resultatene for en tettpakket forsamling av internasjonale forskere. Nå er resultatene publisert i velrennomerte The Lancet.

GLAD: Førsteforfatter av studien, revmatologiprofessor Tore Kvien, var svært glad da han i Wien i høst kunne presentere resultatene for en tettpakket forsamling av internasjonale forskere. Nå er resultatene publisert i velrennomerte The Lancet. Foto: Lasse Moe

Norge hylles for studie som kan gi sykehusene millioninnsparinger

Fredag ble den såkalte byttestudien publisert i The Lancet.

Annons:

 Dagens Medisin har tidligere skrevet at det er millioner å spare for norske sykehus som bytter til såkalte biotilsvarende legemidler innen revmatologi.

Den norske NorSwitch-studien, populært kalt byttestudien, har vakt interesse over hele verden, og er nå publisert i The Lancet.

Dette er den første studien i sitt slag, som har sett på om det er trygt for pasienter å bytte til slike legemidler. Derfor ventet verden i stor spenning på resultatene av denne.

Resultatene ble lagt fram i Wien i høst, og det var massiv internasjonal interesse da de norske forskerne presenterte studien.

Les mer: Kø-kaos da byttestudien ble presentert

Den  britiske eksperten Michael Sobanja har kalt studien et vendepunkt.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

HELSE SØR-ØST FORKASTER OMSTRIDT IKT-LØSNING

Utredning slakter radiologi-løsningen1

STRID OM VARSLING OG REPRESALIER

Forsker tapte mot OUS i to rettsinstanser

EUROPEISKE LEGEMIDDELMYNDIGHETER

Gransker feildoseringer av metotreksat

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!