Elin Haug Nygård har fått Pasientsikkerhetsprisen 2017. Foto: Vidar Sandnes

Sykehjemsleder hedret på helsekonferanse

Elin Haug Nygård får årets Pasientsikkerhetspris.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

GARDERMOEN (Dagens Medisin): For åtte år siden startet daglig leder Elin Haug Nygård arbeidet med å systematisere og skreddersy pleien til de eldre på Norlandia Oppsalhjemmet i Oslo.
 Resultatene vekker nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. Torsdag fikk hun  årets «Pasientsikkerhetspris» av helseminister Bent Høie (H).

 Hun får prisen for sykehjemmets arbeid for «systematikk og individuelt tilpassede grep om medisinering, ernæring, tannhelse og vektkontroll til reduksjon av trykksår, reduksjon av fall samt det å holde kvaliteten på omsorg ved livets slutt på et høyest mulig nivå. Såkalte risikotavler tilpasset hver beboer beskriver i detalj det viktigste de ansatte må vite om vedkommende. Dermed skreddersys og systematiseres pleien, i tillegg til å gjøre den person-uavhengig», heter det fra juryen.

-  Nygård har vært pådriver for at alle beboere med et medikament som krever oppfølging, har fått knyttet et eget sykepleietiltak til medikamentet. Pleierne rapporterer systematisk om observasjoner av beboerne når det er gjort endringer i medisinene. Sykehjemmet har redusert trykksår og jobber nå for å forebygge fall, het det videre.

Powered by Labrador CMS