Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Elin Haug Nygård har fått Pasientsikkerhetsprisen 2017.

Elin Haug Nygård har fått Pasientsikkerhetsprisen 2017. Foto: Vidar Sandnes

Sykehjemsleder hedret på helsekonferanse

Elin Haug Nygård får årets Pasientsikkerhetspris.

Annons:

GARDERMOEN (Dagens Medisin): For åtte år siden startet daglig leder Elin Haug Nygård arbeidet med å systematisere og skreddersy pleien til de eldre på Norlandia Oppsalhjemmet i Oslo.

 Resultatene vekker nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. Torsdag fikk hun  årets «Pasientsikkerhetspris» av helseminister Bent Høie (H).

 Hun får prisen for sykehjemmets arbeid for «systematikk og individuelt tilpassede grep om medisinering, ernæring, tannhelse og vektkontroll til reduksjon av trykksår, reduksjon av fall samt det å holde kvaliteten på omsorg ved livets slutt på et høyest mulig nivå. Såkalte risikotavler tilpasset hver beboer beskriver i detalj det viktigste de ansatte må vite om vedkommende. Dermed skreddersys og systematiseres pleien, i tillegg til å gjøre den person-uavhengig», heter det fra juryen.

-  Nygård har vært pådriver for at alle beboere med et medikament som krever oppfølging, har fått knyttet et eget sykepleietiltak til medikamentet. Pleierne rapporterer systematisk om observasjoner av beboerne når det er gjort endringer i medisinene. Sykehjemmet har redusert trykksår og jobber nå for å forebygge fall, het det videre.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

MEDISINSK TEKNISK UTSTYR

Flytter ansvaret fra Hdir til SLV

SKAL HA FLERE HUNDRE MILLIONER I OVERSKUDD

Varsler store endringer i driften av OUS5

IT-SKANDALEN I HELSE SØR-ØST

Setter milliardprosjekt på vent13

Undersøkelse fra Forbrukerrådet

Ber om prøvetime hos fastlegen15

Ny rapport om åpenhet i helsevesenet

– Åpenhet kan gi målingene for stor betydning1

NYE TALL FRA HELSEDIREKTORATET

Kommunene ansetter flere psykologer2

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!