Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Gir millionbeløp til klinisk helseforskning

Regjeringen foreslår 15 millioner kroner til en ny senterordning for fremragende klinisk helseforskning. Hjernesykdommer er de første som midler. – Et utrolig viktig løft, sier Tone W. Trøen (H).

Annons:
FORNØYD: Høyrepolitiker Tone W. Trøen er veldig fornøyd med forskningssatsingen på hjernesykdommer. Foto: Per Corneliussen

Artikkelen er oppdatert 11. mai kl 13.05.

Etablering av en ny ordning med sentre for fremragende klinisk helseforskning er ett av forslagene i revidert nasjonalbudsjett som legges frem i formiddag.

I første utlysningsrunde foreslås 15 millioner til forskning på sykdommer som ALS, MS og demens skal prioriteres. Det fremgår av revidert nasjonalbudsjett som legges frem i formiddag.

– Særlig for ALS og MS og Alzheimers sykdom mangler vi kunnskap både om årsaker og hvordan vi best skal behandle pasientene, sier stortingspolitiker Tone W. Trøen (H) til Dagens Medisin.

Hun viser til at mange av pasientene som rammes av hjernesykdommer ønsker å delta i kliniske studier.

– Det er et sterkt ønske fra både MS- og ALS-pasienter at det gjøres mer behandlingsrettet forskning i Norge. Dette er et utrolig viktig løft for disse to krevende sykdommene, sier Trøen, som er medlem av Stortingets helse- og omsorgskomité.

Forslaget følger opp regjeringsplattformens punkter om å styrke medisinsk forskning, spesielt knyttet til alvorlige sykdommer, samt å gi flere pasienter adgang til utprøvende behandling.

Ordningen bygger på en utredning fra Norges forskningsråd, som vil lyse ut midlene.

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Tk 11.05.2017 18.35.48

  Veldig positivt. Dog må vi få ordentlige prosjekter. Ms syke ønsker ikke bremse medisin men de ønsker forskning som kan bidra til å stoppe ms for godt slik de nå har et prosjekt i Bergen. Alzheimer - orienter dere mot utlandet og det faktum at mange nå -eks mayo klinikken i new York mener Alzheimer også kan være diabetes 3 I rapporten om hjernehelse stod ikke hsct nevnt med et ord i kapitlet om ms og det er ikke Ok!!!

Nyheter fra startsiden

HELSE SØR-ØST FORKASTER OMSTRIDT IKT-LØSNING

Utredning slakter radiologi-løsningen

STRID OM VARSLING OG REPRESALIER

Forsker tapte mot OUS i to rettsinstanser

EUROPEISKE LEGEMIDDELMYNDIGHETER

Gransker feildoseringer av metotreksat

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!