Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Christian Grimsgaard går til Helse Sør-Øst som konserntillitsvalgt. Foto: Legeforeningen

Christian Grimsgaard går til Helse Sør-Øst som konserntillitsvalgt. Foto: Legeforeningen

Blir konserntillitsvalgt i Helse Sør-Øst

OUS-tillitsvalgt Christian Grimsgaard blir konserntillitsvalgt i Norges største regionale helseforetak.

Annons:

Artikkelen er oppdatert kl. 18:22: Valget av konserntillitsvalgt finner sted nå i mai. Alle solemerker peker imidlertid på at Grimsgaard velges som konserntillitsvalgt.

Christian Grimsgaard, håndkirurg, overlege og mangeårig tillitsvalgt for legene ved Oslo universitetssykehus, er fra høsten fulltidsengasjert som konserntillitsvalgt i Helse Sør-Øst.

– Mer makt?
Grimsgaard er en kjent kritiker av dagens styringssystem i sykehusene. Og nettopp derfor sa han ja til jobben:

– Jeg er opptatt av at vi slutter opp om det, og at vi bruker de mulighetene  vi har i systemet for medbestemmelse. Og at vi prøver å bidra til at utviklingen i helsevesenet går i en annen retning, sier han til Dagens Medisin.

– Hvor mye makt har en konserntillitsvalgt i Norges største regionale helseforetak?

– Jeg vet ikke helt. Jeg tror det avhenger av hvordan man utøver rollen og at man får til et godt samarbeid med ledelsen. Vi har ikke en veldig sterk formell makt, men kan påvirke mange av de diskusjonene som skjer fortløpende, og da også en del beslutninger.

– Hvorfor er du valgt til denne jobben tror du?

– Oppriktig
– Jeg tror at sykehuslegene ser at jeg er oppriktig når jeg vil få til en bedre organisering i sykehusene, og at jeg har bidratt til å få frem mange av kvalitetene ved de mindre sykehusene  - og at jeg oppfattes som deres representant inn i et ganske sentralisert styre.

– Mange vil karakterisere deg som uredd og frittalende i din tillitsvalgtrolle. Vil du fortsette med det?

– Jeg har ikke noe ønske om å tiltrekke meg mye oppmerksomhet og være frittalende. Det er noe som ligger i rollen hvis man mener saker ikke er godt nok i de kanalene de skal håndteres.

– En klar melding til Helse Sørøst-styret det der?

– Hehe. Målet er få til gode prosesser uten at dette skjer ved oppslag i VG eller andre steder.

– Saken som nå utspiller seg i helse Sør-Øst, om IT og manglende sikkerhet om pasientopplysninger, hva vil du si om den?

– Jeg kan ikke si noe særlig om den, for jeg kom inn i styret etter at det var en avgjort sak. Men det er uansett alvorlig når det reises tvil om ivaretakelse av pasientopplysninger.

Foruten at han vil ha permisjon fra overlegejobben, vil Grimsgaard heller ikke være tillitsvalgt ved OUS eller sitte i Legeforeningens sentralstyre når han tiltrår som konserntillitsvalgt i september.

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Overlege 12.05.2017 18.12.31

  Akademikerne har ikke hatt KTV tidligere som målbærer akademikernes politikk og utfordringer. De blir en del av sør øst. Det blir en styrke for sør øst at de får en ressursperson inn og for befolkingen. Kanskje vi går en ny tid i møte?

Nyheter fra startsiden

HELSE SØR-ØST FORKASTER OMSTRIDT IKT-LØSNING

Utredning slakter radiologi-løsningen1

STRID OM VARSLING OG REPRESALIER

Forsker tapte mot OUS i to rettsinstanser

EUROPEISKE LEGEMIDDELMYNDIGHETER

Gransker feildoseringer av metotreksat

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!