Christian Grimsgaard går til Helse Sør-Øst som konserntillitsvalgt. Foto: Legeforeningen Foto:

Blir konserntillitsvalgt i Helse Sør-Øst

OUS-tillitsvalgt Christian Grimsgaard blir konserntillitsvalgt i Norges største regionale helseforetak.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Artikkelen er oppdatert kl. 18:22: Valget av konserntillitsvalgt finner sted nå i mai. Alle solemerker peker imidlertid på at Grimsgaard velges som konserntillitsvalgt.

Christian Grimsgaard, håndkirurg, overlege og mangeårig tillitsvalgt for legene ved Oslo universitetssykehus, er fra høsten fulltidsengasjert som konserntillitsvalgt i Helse Sør-Øst.

– Mer makt?
Grimsgaard er en kjent kritiker av dagens styringssystem i sykehusene. Og nettopp derfor sa han ja til jobben:

– Jeg er opptatt av at vi slutter opp om det, og at vi bruker de mulighetene  vi har i systemet for medbestemmelse. Og at vi prøver å bidra til at utviklingen i helsevesenet går i en annen retning, sier han til Dagens Medisin.

– Hvor mye makt har en konserntillitsvalgt i Norges største regionale helseforetak?

– Jeg vet ikke helt. Jeg tror det avhenger av hvordan man utøver rollen og at man får til et godt samarbeid med ledelsen. Vi har ikke en veldig sterk formell makt, men kan påvirke mange av de diskusjonene som skjer fortløpende, og da også en del beslutninger.

– Hvorfor er du valgt til denne jobben tror du?
– Oppriktig
– Jeg tror at sykehuslegene ser at jeg er oppriktig når jeg vil få til en bedre organisering i sykehusene, og at jeg har bidratt til å få frem mange av kvalitetene ved de mindre sykehusene  - og at jeg oppfattes som deres representant inn i et ganske sentralisert styre.
– Mange vil karakterisere deg som uredd og frittalende i din tillitsvalgtrolle. Vil du fortsette med det?

– Jeg har ikke noe ønske om å tiltrekke meg mye oppmerksomhet og være frittalende. Det er noe som ligger i rollen hvis man mener saker ikke er godt nok i de kanalene de skal håndteres.
– En klar melding til Helse Sørøst-styret det der?

– Hehe. Målet er få til gode prosesser uten at dette skjer ved oppslag i VG eller andre steder.

– Saken som nå utspiller seg i helse Sør-Øst, om IT og manglende sikkerhet om pasientopplysninger, hva vil du si om den?

– Jeg kan ikke si noe særlig om den, for jeg kom inn i styret etter at det var en avgjort sak. Men det er uansett alvorlig når det reises tvil om ivaretakelse av pasientopplysninger.

Foruten at han vil ha permisjon fra overlegejobben, vil Grimsgaard heller ikke være tillitsvalgt ved OUS eller sitte i Legeforeningens sentralstyre når han tiltrår som konserntillitsvalgt i september.

Powered by Labrador CMS