Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Helseminister Bent Høie (H) anser Kjersti Toppes (Sp) utspill om hans håndtering av saken rundt RHF-ene som et grovt angrep.

Helseminister Bent Høie (H) anser Kjersti Toppes (Sp) utspill om hans håndtering av saken rundt RHF-ene som et grovt angrep.

Høie: – Grovt angrep fra Toppe

Helseministeren mener Kjersti Toppes (Sp) påstander om at han sløser med helsevesenets ressurser ved måten han satte ned utvalget som skulle utrede RHF-ene på, er grove og usanne.

Annons:

Skremsler om andres helsepolitikk er blitt Toppes varemerke, mener Bent Høie (H).

– Hennes angrep gir et alvorlig innblikk i hva som kan skje hvis Toppe får ansvar for helsetjenesten etter valget, skriver Høie i en epost til Dagens Medisin.

Som kjent kunngjorde han onsdag at han likevel ikke vil legge ned de regionale helseforetakene, slik han gikk til valg på.

– Hun kritiserer meg for å ha brukt penger på å utrede alternative styringsmodeller for en av de største sektorene i samfunnet. Mener hun på alvor at jeg skulle ha fremmet forslag om et nytt styringssystem som ikke var utredet og som det ikke var avklart flertall for i Stortinget. Dét ville vært uansvarlig, sier Høie.

– Når utredningen og høringen viser at det ikke er bedre alternativer og ordningene som foreslås ikke har støtte av de som skal leve med systemet så er det klokt å være åpen for å endre standpunkt. Det har Høyre gjort på vårt landsmøte i programmet for neste periode. Åpent og ærlig.

Toppe uttalte onsdag, at hun stilte spørsmål ved hvorvidt Høie også vil følge utvalget og legge ned styrene i helseforetakene, og gi de regionale styrene mer makt.

– I så fall er det en stor skandale. Det fører til enda mer maktsentralisering og enda mindre folkevalgt kontroll, sa Toppe.

Høie: – Har sagt tydelig nei til å legge ned styrene

Dette reagerer helseministeren sterkt på:

– Jeg reagerer veldig sterkt på at Toppe nå forøker å skape usikkerhet om jeg kommer til å gå inn for Kvinnslandsutvalgets flertallsforslag om å legge ned styrene lokalt. Det har jeg tydelig sagt nei til og det er også i strid med Høyres program for neste periode.

– Men skremsler om andres helsepolitikk er blitt Toppes varemerke. Høyre mener ikke dagens system er perfekt. Derfor vil vi fortsette arbeidet med å sikre mer politisk nasjonal styring, samtidig som vi gir større frihet lokalt nærmest de som møter pasientene, avslutter helseministeren.

 

Relaterte saker

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • IkkeLegeX 21.05.2017 21.00.09

  Kjersti Toppe som minister? Kjempeide. Regulering av str på vinkartonger, forbud mot konkurranseidrett i tidlig alder, venter på at hun skal innføre EU-godkjenning for innbyggerne med tvungen cooper-test og skattesmell for hver 10 meter unna idealstrekning løpt. Den dama er i et reaksjonært parti, og slike konservative mennesker har en hjerne som er ganske annerledes strukturert enn mennesker som i utgangspunkte er liberalt innstilt. Om du ikke er autoritær eller generelt svært konservativ, så ikke stem på Toppe, stem heller på helsepartiet.

 • IkkeLegeX 21.05.2017 20.56.45

  Sjeldent å finne meningsfeller online, men: Enig på alle punkter med Lege X. Føyer til: Tilbyderstrukturen bør privatiseres. Finansiering, om den skal ha en sosial profil, må ta utgangspunkt i å bufre utgiftene hver enkelt har ved kostnadsrefusjon basert på totale utgifter, ikke per villkårlig diagnose (kontraproduktiv detaljstyring), og korrigert for inntekt.

 • Lege X 15.05.2017 12.53.41

  Den vesentlige sløsingen består i monopolstrukturen som er en lojalitets- og lydighetsstruktur. Er dette ukjent for Høyre, praktisk og ideologisk? Når politikk utøves av mennesker med så liten innsikt at de ikke kan stille avklarende oppfølgende spørsmål, blir det slik. Hadde monopol være en god ide, hvorfor ikke da "Hotell Sørøst" og " Hotell Vest"? Det spørsmålet vet du svaret på Høie.

 • Toppe 11.05.2017 10.12.21

  Vi vil ha Toppe som helseminister!! Endelig en lege som er helseminister. Skal stemme SP, noe jeg aldri ville vurdert tidligere, bare pga Toppe. Hun virker fornuftig og forstår hvordan leger har det på sykehus, og at det viktigste er å tilrettelegge best mulig for leger slik at de kan gjøre en best mulig jobb.

 • DagensmedisinErenHoreavis 10.05.2017 20.58.47

  Jeg har sett saklige innlegg forsvinne her siste dagene. Ikke post på dagensmedisin. De er i lomma på makthaverene. En skam for journaliststanden. Hvorfor skal man legge arbeid ned i seriøse innspill som renses vekk så fort redaktør får kalde føtter.

 • William Jørgen Koren 10.05.2017 18.45.00

  Høies ukloke helsepolitikk er årsaken til at Høyre mister stemmer. Ingen liker at helsetilbud blir lagt ned eller forringet.

 • Vidar 10.05.2017 16.35.17

  Høie bør gjøre som NIFF da dei sa opp Andersen og gjøre regiondirektørenes stillinger om til åremålstillinger for det er ikke tvil om at dei har opparbeidet seg en makt som bare ledere i tidl. øst blokk land hadde og det er ikke på noens måte bra.

 • Lege 10.05.2017 16.08.18

  Helt betimelig fra Toppe, og vi vet nå hva som kom ut av Høie som minister. Ingenting.

 • lege 10.05.2017 16.23.07

  Professor Rune Slagstad har skrevet om dette i artikkelen "Helsefeltets strateger" i Tidsskriftet i 2012. Ikke så rart at Høie blir snurt når han blir avslørt.

Nyheter fra startsiden

NORSK UNDERSØKELSE BLANT FORSKERE

Medisinere strengest på forskningsetikk

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!