Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

VIL HA ENDRINGER: - Hvis Høie virkelig mener det han sier om å flytte makten nærmere pasientene, må han annonsere store og vesentlige endringer av styringsmodellen, sier legepresident Marit Hermansen.

VIL HA ENDRINGER: - Hvis Høie virkelig mener det han sier om å flytte makten nærmere pasientene, må han annonsere store og vesentlige endringer av styringsmodellen, sier legepresident Marit Hermansen. Foto: Arkivfoto

– Skuffet over kursendring

– Ved å gi opp kampen sementerer Høie en uheldig maktkonsentrasjon på RHF-nivå, sier Marit Hermansen, president i Legeforeningen.

Annons:

Onsdag kunne Dagens Medisin melde at helseminister Bent Høie likevel ikke legger ned de regionale helseforetakene (RHF-ene), slik han tidligere har lovet. Statsråden forteller at han endret mening etter å ha lest rapporten fra Kvinnsland-utvalget, som utredet RHF-enes fremtid.

Arbeiderpartiets Torgeir Micaelsen påpeker at listen over brutte løfter begynner å bli lang, mens Senterpartiets Kjersti Toppe mener Høie med dette har misbrukt helsevesenets ressurser. Også Legeforeningen reagerer på snuoperasjonen.  

– Vi er skuffet over helseministerens kursendring. Høie gikk som kjent til valg på å finne bedre alternativ til dagens styringssystem, sier Marit Hermansen, president i Legeforeningen.

– For mye makt
Hun mener RHF-direktørene har for mye makt.

–  I praksis er det opp til fire personer å fatte avgjørende beslutninger når det kommer til nye medikamenter, investeringer i bygg, IKT, pasientsikkerhet og kvalitet. Når de fire direktørene samles, er møtene i tillegg lukket for innsyn

–  Ved å gi opp kampen sementerer Høie nå denne uheldige maktkonsentrasjonen på RHF-nivå. Det er ikke, slik Høie uttaler, vanskelig å se fordelene av å endre eller omorganisere dagens sykehusmodell.

– For mange lederlag
Hun mener at de siste ukenes medieoppslag, som ventelistesaken og IKT-skandalen i Helse Sør-Øst, viser at avgjørende informasjon ikke når verken toppledelsen eller helseministeren.

– Dette viser at dagens styringssystem har gitt oss altfor mange lederlag og beslutningslinjer. Hvis Høie virkelig mener det han sier om å flytte makten nærmere pasientene, må han annonsere store og vesentlige endringer av styringsmodellen, sier Hermansen.

Relaterte saker

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • V.T 11.05.2017 17.13.01

  Pasient og ex H . Når en ber Kvinnsland om råd får en det rådet som en ønsker ellers hadde en ikke bedt Kvinnsland om råd. Helseminister Nillsen og statsråd Høie ønsker ikke og nedlegge regionene og derfor var dette rett mann på rett utvalg ,lojal til fingerspissene oppover og en despot nedover.

 • Demos 11.05.2017 08.29.26

  Jens Stoltenberg og AP er denne håpløshetens ideologisk perverse hoved-opphav. Høie er bare enda en i rekken av sjokkerende uintelligente og klønete norske ministere som rett og slett ikke evner.

 • Pasient og ex H 10.05.2017 22.04.32

  Bent Høie skuffer stort. Han har ikke kapasitet til å se at styringen av sykehus ikke fungerer. Når han ba Kvinnsland om råd hadde han bestemt seg for å etablere et forsvar for dette systemet som ikke fungerer.

 • P.T 10.05.2017 16.53.15

  Han har lest Kvinnsland sin rapport og tatt en konklusjon javel hadde han lest om innovest havariet hadde han funnet en annen mann eller kvinne til og lede dette utvalget og resultatet kunne vært anderledes.

Nyheter fra startsiden

ANMELDT FOR GROVT BEDRAGERI

Vestre Viken vil ikke godta boten6

HELSE SØR-ØST FORKASTER OMSTRIDT IKT-LØSNING

Utredning slakter radiologi-løsningen1

STRID OM VARSLING OG REPRESALIER

Forsker tapte mot OUS i to rettsinstanser

EUROPEISKE LEGEMIDDELMYNDIGHETER

Gransker feildoseringer av metotreksat

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!