– Vi ser at det har vært et behov for og etterspørsel etter nye og forbedrede kodekurs, sier Alfhild Stokke i Direktoratet for e-helse. Foto: Rebecca Ravneberg/ Direkoratet for e-helse

Lanserer kurs i medisinsk koding

 – Vi håper at disse kursene kan bidra til å forbedre kodingskvaliteten, sier avdelingsdirektør i direktoratet for e-helse. 

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Direktoratet for e-helse har lansert nye e-læringskurs i koding. Målet er å bedre kodingsferdighetene til helsepersonell.

I mars la Riksrevisjonen frem en ny rapport som refset kvaliteten på sykehusenes kodepraksis. Her kom det frem at svak kvalitet på den medisinske kodingen hadde negative konsekvenser for styring og finansiering av spesialisthelsetjenesten.

Behov
Rapporten fra Riksrevisjonen konkluderte også med at direktoratet for e-helses veiledning ikke støtter godt nok opp under helseforetakenes kodearbeid.

 – Vi ser at det har vært et behov for og etterspørsel etter nye og forbedrede kodekurs. Derfor håper vi at disse kursene kan bidra til å forbedre kodingskvaliteten og bedre helsepersonellets forståelse av hvorfor det skal kodes, og hvorfor det er viktig å kode riktig, sier avdelingsdirektør Alfhild Stokke i Direktoratet for e-helse som har ansvar for utvikling av de nye kursene.

Planlegger flere kurs
Foreløpig er det lansert to kurs. Det ene tar for seg grunnleggende forståelse av hva medisinsk koding er, mens det andre er mer praktisk rettet og handler om hvordan man kan finne riktig kode.

– Det vil ta cirka 20 minutter å gjennomføre hvert kurs. Vi planlegger mellom åtte og ti kurs totalt, og håper på å få lansert minst fire til i løpet av året, sier Stokke, og fortsetter:

– Nå er det helseforetakene som selv må følge opp at kursene blir tatt i bruk. Kursene er tilrettelagt for lokale læringsportaler, og er i tillegg tilgjengelige i nettløsning med lenke fra direktoratets hjemmeside.  

Powered by Labrador CMS