FINANSIERINGSANSVAR: Stortinget har bestemt at finansieringsansvaret for kreftlegemidler skal ligge hos de regionale helseforetakene. Illustrasjon: Colourbox Foto:

Nå skal kreftmedisiner finansieres av sykehusene

Fra 1. mai i år blir finansieringsansvaret for 114 kreftlegemidler overført fra folketrygden til de regionale helseforetakene.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Stortinget har bestemt at finansieringsansvaret for kreftlegemidler blir plassert hos de regionale helseforetakene (RHF-ene) fra 1. mai i år. Da blir finansieringsansvaret for 114 kreftlegemidler overført fra folketrygden til RHF-ene.

Etter dette vil det ikke være mulig å få innvilget stønad over folketrygden, i blåresept- eller bidragsordningen for disse legemidlene. Pasienter som på dette tidspunktet behandles med disse legemidlene skal fortsatt få denne behandlingen så lenge det er medisinsk behov, skriver Helsedirektoratet på sin nettside.

Helsedirektoratet har, på bakgrunn av Stortingsvedtaket og en offentlig høring, besluttet hvilke legemidler skal overføres. Se listen over de aktuelle legemidlene her.

RHF-ene setter kriteriene
Fra 1. mai fastsetter RHF-ene kriteriene for forskrivning av de aktuelle legemidlene. Det innebærer blant annet å beslutte om refusjonsvilkårene for det enkelte legemiddel skal videreføres eller om det skal bestilles metodevurdering via systemet Nye Metoder (Bestillerforum/Beslutningsforum).

Alle resepter utstedt fra og med 1. mai i år på de aktuelle legemidlene som skal finansieres av RHF-ene må være merket som H-resept, inneholde en refusjonskode og være forskrevet av sykehuslege.

Powered by Labrador CMS