I dag velges Ylf-styret

Vi har tatt en prat med fire av kandidatene som stiller til valg.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

SANDEFJORD: Under Yngre legers forenings (Ylf) vårkurs og årsmøte velges det nye styret.Vi snakket med noen av kandidatene til styret, og de trekker frem den nye spesialiststrukturen, internasjonalt arbeid, og vaktfritak for gravide som noen av de viktige sakene.  – Internasjonale saker og vaktfritak– Jeg mener vi har mange saker som er uløste. Jeg brenner for det internasjonale europeiske aspektet. Slik at vi kan utvikle erfaringer – og tema på hjemmebane. Vaktfritak fra gravide og ammefri, og den type saker sier Clara Sofie Bratholm.
Viktig med tillitsvalgte– Jeg har et brennende engasjement for foreningsarbeid. Med gode flinke tillitsvalgte, kan vi påvirke arbeidsgiver, motparten kan vi kalle de i en krisetid, slik at de tar avgjørelser i favør av våre ønsker, sier Lorentz Linde.
Fremhever ny spesialiststruktur– Jeg vil fortsette arbeidet med implementering av ny spesialistutdanning, nå som ny ordning trer i kraft. Det er en god del som gjenstår i del en. Læringsmål må revideres og vi må få på plass en god del to og tre, med forankring i fagmiljøene, sier Anja Fog Heen.
– Svekkelse av turnustjenesten– Når vi begynner med ny spesialiststruktur er det mye som skjer med LIS-1. De nye turnuslegene. Mange som er med i Ylf, tenker hva skjer når vi skal være overleger og hva skjer med slutten av spesialiseringen. Vi er avhengig av en bred utdannelse. At det nå reelt sett er en svekkelse av turnustjenesten, er ikke bra, sier Eivind Westrum Aabel.


Senere i dag blir det avgjort hvem som sitter i styret. Dagens Medisin følger valget.

Powered by Labrador CMS