TETT SAMARBEID: Leder av Overlegeforeningen, Jon Helle (t.v.), og leder av Yngre legers forening, Christer Mjåset mener felles vårkurs signaliserer sterkt til medlemmene et tett samarbeid i hverdagen i stort og smått. Foto: Vilde Sundstedt Baugstø Foto:

– Et signal om at vi står sterkt samlet

For første gang har Overlegeforeningen og Yngre legers forening felles vårkurs. – En historisk hendelse, sa lederne for de to foreningene.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

SANDEFJORD: Denne uken går Overlegeforeningen (OF) og Yngre legers forening (YLF) sine vårmøter av stabelen i Sandefjord. For første gang har de to foreningen felles sesjoner i løpet av vårkurset.

Leder av OF, Jon Helle, og leder av YLF, Christer Mjåset, åpnet fellesdelen av vårkurset onsdag.

– Dette er en historisk hendelse. Siden 1911 har vi aldri møttes som dette her, sa Christer Mjåset.

Jon Helle viste til at de yngre legene og overlegene har den kliniske hverdagen felles.

– Vi har de samme rammene, de samme utfordringene og det samme målet: å gi den beste behandlingen til pasientene. Det er hyggelig at vi nå har forent våre ressurser i foreningsleddene til å lage et felles kurs.

– Dette er også et viktig signal til alle våre medlemmer om et tett samarbeid i hverdagen i stort og smått. Det er også et sterkt signal utad til våre samarbeidspartnere og motparter om at vi står sterkt samlet, sa Jon Helle.

Organisering og IKT
Vårkurset har samlet 138 medlemmer fra YLF i Sandefjord og i overkant av 90 medlemmer fra OF.

Onsdagen er viet diskusjoner om hvem som styrer Helse-Norge og om organisering av helsetjenesten. Også fredagen er felles for OF og YLF, og temaet er IKT og fremtidens helsetjeneste.

Powered by Labrador CMS