– Politikerne må forplikte seg om de skal ha troverdighet

Legeforeningen er ikke tilfreds med signalene fra politikerne, og etterlyser konkrete løfter.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

VIL HA PLAN: – Vi ønsker en plan for økte bevilgninger over år, slik at man får tatt hånd om etterslepet, sier legepresident Marit Hermansen. Foto: Ingvill Festervoll Melien

– Befolkningen forventer at helse prioriteres, og både Micaelsen, Høie og de andre helsepolitikerne sier det samme. Men helse må prioriteres med mer enn fagre ord. Her må politikerne forplikte seg dersom de skal ha troverdighet overfor velgerne. Det holder ikke bare å anerkjenne problemet, politikerne må også handle, sier Marit Hermansen, president i Legeforeningen.

Les også: Lover ikke nytt pengeløft for sykehusene

Hun forventer derfor at partiene kommer med konkrete kroneløfter for sykehusene for neste stortingsperiode.

– Hvis det ikke kommer løfter er det ingenting å måle de mot og utfordre de på. Konkrete løfter vil også være en støtte for helsepolitikerne når de skal inn og kjempe i budsjettforhandlingene, sier Hermansen.

Hun vil ikke si hva slags beløp som må til for at Legeforeningen skal være fornøyd.

– Vi ønsker en plan for økte bevilgninger over år, slik at man får tatt hånd om etterslepet. Betydelige løft for investeringer er tvingende nødvendig for å oppnå den aktivitetsøkningen og effektiviseringen som man ønsker, sier Hermansen.

Legeforeningen og Norsk Sykepleierforbund har nylig lagt frem en rapport som de mener dokumenterer at investeringer i helsesektoren har blitt nedprioritert de siste ti årene. Ifølge rapporten, som er utarbeidet av Menon Economics, har manglende investeringer i bygg og utstyr ført til at produktiviteten i helsesektøren ikke har økt de siste årene.

Powered by Labrador CMS