KREFTPRØVER I TAXI: - Stort sett fungerer det jo bra. Men vi kan aldri være sikre, sier avdelingssjef ved Sykehuset Østfold, Kalnes. Foto: Vidar Sandnes

Må sende vevsprøver i taxi

Fordi posten nå ikke går på lørdager, må vevsprøver fra kreftpasienter sendes med taxi til Oslo universitetssykehus, dersom de tas på en fredag.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

KALNES (Dagens Medisin): På det splitter nye sykehuset Kalnes i Østfold er det posten som tar seg av sending av papirhenvisninger, pasientrelatert informasjon og prøver som skal til Oslo universitetssykehus.

Men ettersom det ikke er postgang i helgen, og en kreftprøve som tas fredag ikke kan ligge over helgen,har man ved ulike anledninger valgt å sende disse i taxi til Oslo universitetssykehus, forteller avdelingssjef og kreftlege Andreas Stensvold.

Stiller spørsmål ved sikkerheten
– Dette kan man jo stille spørsmål om sikkerheten ved, blant annet, sier han.
– Posten har lagt ned lørdager. Det gjør at det tar enda lenger tid, og gjør at det er utfordrende å sende over prøver på fredag. Hvis vi må sende fredag må vi gjøre det i taxi og bruke mye penger på det. Det gjør hvis vi mener det er medisinsk indisert.

– Blir personvernet ivaretatt når man gjør det slik?

– Man kan stille spørsmål ved sikkerheten også. Det har man jo sagt i forhold til mail, som vi jo ikke får bruke til ulike ting. Men av og til kan vi jo spørre hvor sikkert det er å sende ting i posten. Man vet jo at pakker og brev kommer på avveie.
Postgang
– Stort sett fungerer det jo bra, men vi kan aldri være sikre. Nå drømmer vi om det som kommer, på sikt; elektronisk patologi. Men det er flere år før vi er der.

Dagens Medisin omtalte nylig at sykehusene i Helse Sør-Øst, deriblant Sykehuset Østfold, må bruke posten når de skal sende henvisninger.

Les også: Ledelsen i Helse Sør-Øst: – Flaut

Powered by Labrador CMS