Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Ap gir Høie «OK +» i karakter

Om Ap kommer i regjering kan det være Torgeir Micaelsen (Ap), som blir helseminister. Han mener Høie har gjort en «ok jobb».

Annons:

Helseminister Bent Høie (H) fremholder at han i ministerstolen har oppnådd følgende:

– Vi har redusert ventetidene. Under 60 dager i snitt og fått innført pakkeforløpet for kreft. Vi har fått et klart løft for rus og psykisk helse. Og vi har startet arbeidet med å forbedre kommunehelsetjenesten, gjennom primærhelsemeldingen, sier helseministeren i debatten.

– Det er fortsatt store utfordringer i kommunehelsetjenesten. Derfor har vi lansert en kvalitetsreform for eldre, fortsetter han.

«OK-pluss»
– De har gjort det ganske bra på endel områder, men det går altfor tregt. Mange reformer vi ble lovet har sviktet fundamentalt, sier Torgeir Micaelsen, helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet i ukens debatt.

Han peker på at helseminister Bent Høies lovnader var følgende:

– Vi skulle få helsekøene vekk. Vi skulle få primærhelse og sykehus som «det var sving over». Det har vært mange stortingsgrupper og utredninger, men resultatene er ikke fullt så gode. Så jeg gir Høie «OK-pluss».

Ap + digitalt = sant?
Aps-helsepolitiske talsperson peker på at han skulle ønske det var et større trykk på konkrete reformer og arbeid for å forebygge. I tillegg fremhever han at det går altfor tregt er på digitalisering.

– Hvordan helsetjenesten er rustet for å møte pasientene på digitale områder. Det vil være et av de viktigste prosjektene vi tar med inn i kontorene, lover Micaelsen.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Finn Gaute Pedersen 19.04.2017 11.47.32

  Hva har Bent Høye fått til som helseminister ? Det er bare å høre med ansatte og pasienter i helsesystemet som alle ønsker en ny helseminister som kan gjøre en jobb for dem. Bent Høye har mange planer men mangler vilje til å gjennomføre. Håper han får tre av når nye koster velges .

Nyheter fra startsiden

STYREVERV I STRID MED ETISKE REGLER

Ber statsråden rydde opp6

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Norge med internasjonalt helse-initiativ

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Ambisøse mål for verdenshelsen fra WHO

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Antibiotikaresistens krever global satsing nå

TRØNDEROPPRØRETS FASTLEGEUNDERSØKELSE

Fastleger frykter å gjøre feil2

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!

Annonse: