Lover flere turnusplasser for leger

TV-DEBATT: Helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet (Ap), Torgeir Micaelsen, lover flere turnusplasser om de kommer i regjering.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Politisk ledelse i Helse- og omsorgsdepartementet takket nei til å møte leder i Norsk medisinstudentforening, Eivind Valestrand, til debatt om den rekordlange køen for å få turnusplass i Norge.
Helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Torgeir Micaelsen, stilte imidlertid, og hadde med seg lovnader om flere turnusplasser.
Valestrand anslår at antallet flere plasser man har behov for i første omgang, er rundt 150, et antall som også Legeforeningen har tatt til orde for.

– I dag er det et spesialistbehov på 1100. Det er 950 turnusplasser. Vi mener dette må opp med 150 i året for å dekke eget spesialistbehov, sier han.

VIL HA FLERE PLASSER: Leder i Norsk medisinstudentforening, Eivind Valestrand, mener antall turnusplasser må økes med 150 plasser i året. Foto: Lasse Moe


Men Ap er ikke villig til å forplikte seg til et slikt tall:

– Vi ønsker en forsiktig økning i starten, og så basere dette på det antallet plasser vi har foreslått så langt. Det er en bra start mener vi, sier Micaelsen.

– Men vi har for få plasser i dag, det viser tallene helt entydig. Vi har flere ganger utfordret de andre partiene på å øke antallet plasser noe, men ikke fått gjennomslag for det.

Se hele debatten øverst i saken

Powered by Labrador CMS