Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Fastlege kledde av seg foran pasient

Statens Helsetilsyn etterforsker en lege som anklages for å ha kledd av seg og befølt pasienten.

Annons:

En kvinne har fortalt at fastlegen ba henne kle av seg under en konsultasjon, samtidig som legen selv kledde av seg på overkroppen. Ifølge pasienten skal legen deretter ha tatt pasienten på rumpen og uttalt at den var «deilig». Legen skal også ha invitert henne hjem til selv, og gitt pasienten en lapp med mobilnummeret dersom hun skulle ombestemme seg.

Dette går frem av et dokument som fylkeslegen i Møre og Romsdal har oversendt Statens helsetilsyn. Tilsynet skal nå gjøre videre undersøkelser og vurdere om det er grunnlag for reaksjon mot legen. Fylkeslegen i Møre og Romsdal ble orientert om saken av politiet, som også har innledet etterforskning mot legen.

Erkjenner feilvurdering
Fastlegen har vært kvinnens lege i over 20 år. Han har forklart at han ikke på noe tidspunkt hadde noen tanker eller intensjoner om seksuell kontakt med pasienten.

I sin redegjørelse skriver legen at han umiddelbart etter hendelsen forsto at han hadde begått en åpenbart feil- og grenseoverskridende handling overfor pasienten. Han skriver at dette skyldes en enkeltstående feilvurdering, som alene er hans ansvar selv om pasienten ikke skal ha uttrykt misnøye.

Legen: Del av behandling
Legen granskes blant annet for brudd på helsepersonellovens §4, som sier at helsepersonell skal utføre sitt arbeid i samsvar med krav til faglig forsvarlighet.

Advokat Nils Grytten, som representerer legen, uttaler til lokalavisen Nyttiuka, at legen erkjenner å ha gjort noe kritikkverdig, men ikke i den grad pasienten hevder. Ifølge avisen har legen erkjent å ha kledd av seg på overkroppen, men nekter for beføling og for å ha invitert kvinnen hjem. Han har forklart av avkledningen var en del av behandlingen, og ikke seksuelt ladet.

– Han har forklart seg for tilsynsmyndighetene. Nå får Helsetilsynet gjøre sine supplerende undersøkelser. Deretter får vi se hvor dette ender, sier mannens advokat til Nyttiuka.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Stem Liberalistene 24.03.2017 03.44.20

  Hadde det vært et fritt marked, ville denne legen fått et dårlig rykte, og muligens en dårlig oppføring i en ratingdatabase. Jeg som er mann, ville da kunne betalt mindre for å gå til denne legen, og han ville fortsatt vært i jobb istedenfor å gå på nav, eller begynne med omskolering i voksen alder. Dette systemet er bare ondskapsfullt. En skjønner også mellom linjene at det har foregått mer her. Hallooo, de har kjent hverandre i 20 år.

Nyheter fra startsiden

HELSEKLAGE STREVER FORTSATT MED LANG SAKSBEHANDLINGSTID

Klagesaker må vente i opptil 2,5 år på behandling

HALVPARTEN AV LIS-LEGENE VED OUS RISIKERER Å STÅ UTEN JOBB

Høie om LIS-krisen: – OUS har ansvaret7

RIKSREVISJONENS KONTROLL MED STATLIGE SELSKAPER

– For dårlig samhandling bidrar til unødige reinnleggelser10

RIKSREVISJONENS KONTROLL MED STATLIGE SELSKAPER

Bare 1 av 6 helsepersonell oppgir bierverv2

HALVPARTEN AV LIS-LEGENE VED OUS RISIKERER Å STÅ UTEN JOBB

Ap-politiker: – Bent Høie må på banen9

550 LIS-LEGER VED OUS KAN STÅ UTEN JOBB

– OUS må selv rydde opp3

LEGER I SPESIALISERING VED OSLO UNIVERSITETSSYKEHUS:

– Halvparten av LIS-legene risikerer å miste jobben8

550 LIS-LEGER KAN STÅ UTEN JOBB

OUS: – Vi skviser ikke ut leger1

SYKEHUSPARTNER SKJULTE 333 MILLIONER

Har fortsatt tillit til Sykehuspartners direktør13

3200 kvinnelige leger og medisinstudenter bak opprop

Slår alarm om seksuell trakassering i norsk helsevesen8

IKT-SKANDALEN I HELSE SØR-ØST

Sykehuspartner skjulte 333 millioner3

SYKEHUSPARTNER SKJULTE 333 MILL.

– Helt utilgivelig9

Klar for finalen i sangkonkurransen

Medisinstudent kan vinne The Voice

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!