– Beskjeden fra toppen har vært at ventetiden skal ned - koste hva det koste vil

– Fare for at listeføringen kan bli mer kreativ, sier helsepolitisk talsperson i Ap, Torgeir Micaelsen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

AHUS/LØRENSKOG: (Dagens Medisin) Helseministerens presentasjoner av ny ventelistestatistikk for 2016 torsdag, har på ingen måte beroliget Arbeiderpartiets Torgeir Micaelsen.

Her kom det fram at stadig færre vurderes til behandling, og flere til utredning også i 2016, noe man har sett siden 2011. Årsaken til dette er nå under gransking av Helsedirektoratet.

– Økningen samlet over de siste årene er drastisk, og endrer forestillingen om ventetider i sykehusene, sier Micaelsen til Dagens Medisin.

– Hele historien til helsemyndighetene og Frp- og Høyre-regjeringen skjemmes av at de er under gransking og vi mangler svar på hvorfor dette fortsetter.

Han mener det er en reell fare for at ventelisteregistreringen ved sykehusene kan bli mer kreativ etter hvert som det er økende press fra politisk hold om å redusere ventetider.

– Når beskjeden fra toppen har vært at ventetiden skal ned, koste hva det koste vil selv om det fører til skjevheter og en registreringspraksis som påvirker dette, så er det ikke bra.

– Jeg er i alle fall ikke med på å diskutere nye ventelistetall og måltall før vi har fått svar på hva som foregår, er beskjeden fra Micaelsen.

Powered by Labrador CMS