VÅGALT: - Legeforeningen og Sykepleierforbundet utfører en «trippel faglig saltomortale», ifølge helseøkonom Jon Magnussen. Foto:

– Går på akkord med helsetjenestens etablerte verdigrunnlag

Legeforeningen og Sykepleierforbundets rapport forsøker å få terrenget til å stemme med kartet, mener helseøkonom Jon Magnussen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Den virkelige avsporingen er når man med åpne øyne velger å gå på akkord med helsetjenestens etablerte verdigrunnlag , og samtidig foretar en trippel faglig saltomortale for å få terrenget til å stemme med kartet.
Det skriver Jon Magnussen, professor i helseøkonomi, om Legeforeningens og Sykepleierforbundets helserapport, som er utført av Menon Economics, i et nytt innlegg.

Etter at Magnussen kom med sterk kritikk av de to forbundenes rapport, som fastslår at helse diskrimineres i statsbudsjettet, var hovedforfatter av rapporten, Erland Skoglis svar at Magnussen avsporer debatten.

– Helsesektoren forskjellsbehandles når man sammenligner mellom sektorer, konstaterte Skogli, som er partner i Menon Economics.
innlegget på dagensmedisin.no tar nå Magnussen for seg påstandene i rapporten og fra Skogli, og inviterer Legeforeningen, Sykepleierforbundet og Menon, til ytterligere å forsvare  sine påstander.

Powered by Labrador CMS