HELSEHJELP: Ved to av tre fødsler i Afghanistan er det ikke helsepersonell tilstede. Médecines sans frontières (Leger uten grenser) bistod i fjor ved forløsning av over 66.000 barn i landet. Foto: Foto: Najiba Nori/Leger uten grenser. Foto:

Ber om oppmerksomhet på helserisiko ved svangerskap

Av alle fødsler hvor Leger uten grenser assisterer, skjer én av fire i Afghanistan, som er et av de farligste landene å føde i. Organisasjonen vil ha økt oppmerksomhet om risikoen forbundet med graviditet og fødsel.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Hvert år dør 4300 kvinner i Afghanistan av komplikasjoner i forbindelse med fødsel. Ved to av tre fødsler er det ikke helsepersonell tilstede.Og fire av ti gravide kvinner får ingen helsehjelp i løpet av svangerskapet.

Til sammenligning er antallet dødsfall som følge av fødselskomplikasjoner bare 19 i  Australia, ifølge Leger uten grenser.

På den internasjonale kvinnedagen ønsker den internasjonale hjelpeorganisasjonen å rette oppmerksomheten mot den store helserisikoen afghanske kvinner utsettes for gjennom graviditet og ved fødsel.

Ved fire sykehus i Afghanistan sørger Leger uten grenser for at gravide kvinner får hjelp under fødsel og i barseltiden. Medisinske team fra den internasjonale organisasjonen bistod ved forløsning av mer enn 66.000 nyfødte i fjor.

Powered by Labrador CMS