MISTET AUTORISASJON: 28 leger, 52 sykepleiere og 24 hjelpepleiere/omsorgsarbeidere/helsefagarbeider mistet autorisasjonen i 2016. Foto: Colourbox

28 leger mistet autorisasjonen

Leger og sykepleiere står for de fleste av reaksjonene som Helsetilsynet utstedte i fjor.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

I 2016 ga Helsetilsynet reaksjoner til 250 helsepersonell. 108 av disse reaksjonene var rettet mot leger, 67 mot sykepleiere og 29 mot hjelpepleiere/omsorgsarbeidere/helsefagarbeidere.

I de groveste tilfellene av brudd på helselovgivningen fratas autorisasjonen. Det skjedde med 28 leger, 52 sykepleiere og 24 andre helsepersonell.  Det viser den årlige statistikken fra Helsetilsynet.

Årsakene til at autorisasjonene ble tilbakekalt, er i de fleste tilfeller misbruk av rusmiddel og atferd som er uforenlig med yrkesutøvelsen, skriver Helsetilsynet. Tyveri av legemidler er et slikt eksempel.

For fem av helsearbeiderne skyldes autorisasjonstapet svikt i medisinske eller pleiefaglige ferdigheter eler kunnskap alene.

Tallet på helsepersonell som mistet autorisasjon er lavere i 2016 enn året før. Nedgangen skyldes at Helsetilsynet i 2015 hadde et eget prosjekt for å ferdigstille gamle saker, og derfor behandlet uvanlig mange saker.

Powered by Labrador CMS