Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

MISTET AUTORISASJON: 28 leger, 52 sykepleiere og 24 hjelpepleiere/omsorgsarbeidere/helsefagarbeider mistet autorisasjonen i 2016.

MISTET AUTORISASJON: 28 leger, 52 sykepleiere og 24 hjelpepleiere/omsorgsarbeidere/helsefagarbeider mistet autorisasjonen i 2016. Foto: Colourbox

28 leger mistet autorisasjonen

Leger og sykepleiere står for de fleste av reaksjonene som Helsetilsynet utstedte i fjor.

Annons:

I 2016 ga Helsetilsynet reaksjoner til 250 helsepersonell. 108 av disse reaksjonene var rettet mot leger, 67 mot sykepleiere og 29 mot hjelpepleiere/omsorgsarbeidere/helsefagarbeidere.

I de groveste tilfellene av brudd på helselovgivningen fratas autorisasjonen. Det skjedde med 28 leger, 52 sykepleiere og 24 andre helsepersonell.  Det viser den årlige statistikken fra Helsetilsynet.

Årsakene til at autorisasjonene ble tilbakekalt, er i de fleste tilfeller misbruk av rusmiddel og atferd som er uforenlig med yrkesutøvelsen, skriver Helsetilsynet. Tyveri av legemidler er et slikt eksempel.

For fem av helsearbeiderne skyldes autorisasjonstapet svikt i medisinske eller pleiefaglige ferdigheter eler kunnskap alene.

Tallet på helsepersonell som mistet autorisasjon er lavere i 2016 enn året før. Nedgangen skyldes at Helsetilsynet i 2015 hadde et eget prosjekt for å ferdigstille gamle saker, og derfor behandlet uvanlig mange saker.

Relaterte saker

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • HarLisensMenVilVekk 16.02.2017 10.40.02

  Forts. fra under: Den byråkratiske takstreguleringen av yrket, resulterer i at folk spekulerer i udugelighet. Få de fort ut med mange ekstratakster. Ikke tenk. Man kunne tenke seg at mye av helsetilsynets funksjon er å bøte på incitamentene til å slurve, men det grunnleggende problemet er jo at folk aksepterer et system som inviterer til slurv! Videre, så får jeg mindre lyst til å investere i yrket, når jeg leser at leger får trukket tilbake lisensen, pga forhold utenfor jobb som ikke er forenlig med yrkesutøvelsen. Norge er et sladre-land. Så uten å svartmale, om jeg bruker polakker til å male huset, og jeg gjør det svart, både maling og betaling, så skal jeg altså både miste jobb, og retten til å ta meg ny jobb, samt straff for det svarte arbeidet. Makan til usympatisk system. Hadde jeg vært heismontør derimot, kunne jeg pult horer i kokainrus, og levert en halv kilo spylevæske i trynet på syklister daglig før jeg presset dem i veien, og alt er helt kosher.

 • HarFortsattLisensMenVilVekk 16.02.2017 10.13.09

  Det som er skummelt her, er at byråkratiet har fritt fram. Du finner ingen som har mistet lisensen som står fram, ettersom alle tenker at byråkratene er gode og snille, og de som mister lisensen må ha gjort noe alvorlig galt. Ingen røyk uten ild. Kombiner dette med at helsetilsynet kun legger ut eksempelsaker, og man kan ikke kjøpe seg innsyn som i lovdata. Bare det at man må kjøpe seg innsyn i rettspraksis sier alt om hva slags "rettsstat" vi har. Hvis man ser nærmere på kategoriseringen av de som mister lisensen, så er det en stor, ubehagelig kategori, ved siden av sex og dop. Det er ikke alle som mister lisensen pga eget misbruk, salg av medikamenter og ufine seksuelle tilnærminger. Jeg tipper at det heller ikke bare er arabere som mister lisensen. Jeg lurer på hvordan personer fra en tid hvor man ble utsatt for ekstrem kontroll i form av tvungen turnus, kan miste jobben pga for dårlig faglighet. Jeg lurer på hvor den offisiselle lista er for hva man skal måtte kunne av fag?

Nyheter fra startsiden

KVINNER FIKK FJERNET BRYST OG EGGSTOKKER

10 kvinner får rettshjelp etter feilaktige operasjoner

FIKK FEILAKTIG FJERNET BRYST OG EGGSTOKKER

Dansk ekspert gransker de 21 feilaktige OUS-operasjonene1

PÅSTANDER OM HEMMELIGHOLD OG FRYKTKULTUR

Helsepartiet ekskluderte 13 medlemmer17

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!