Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

LYTTE: – Vi ønsker at toppene må begynne å lytte mye mer til helsearbeidere, pasienter og pårørende, sier nyvalgt leder av Helsepartiet, Lise Askvik. Foto: Vidar Sandnes

LYTTE: – Vi ønsker at toppene må begynne å lytte mye mer til helsearbeidere, pasienter og pårørende, sier nyvalgt leder av Helsepartiet, Lise Askvik. Foto: Vidar Sandnes

I gang med grasrotopprøret

– Vi vil jobbe for å få opp forståelsen hos systemvokterne for hva som foregår på gølvet, sier Lise Askvik i Helsepartiet, som representerer et grasrotopprør fra pasienter, pårørende og helsepersonell.

Annons:

Onsdag ettermiddag hadde det nyetablerte Helsepartiet ekstraordinært årsmøte. Cirka 30 medlemmer møtte opp for å høre blant andre initiativtaker til partiet – og nå nyvalgt leder – Lise Askvik.

Ifølge parti-programmet er Helsepartiet «et grasrotopprør fra pasienter, pårørende og helseansatte mot et byråkratisk, økonomistyrt og for lite pasientlojalt helsesystem».

Helsepartiet vil blant annet legge ned de regionale helseforetakene gjennom å fjerne foretaksmodellen, og partiet mener det er et stort behov for bedre løsninger i helse- og omsorgssektoren.

Se også: Dette er Helsepartiets viktigste saker

– Vi vil jobbe for å få opp forståelsen hos systemvokterne for hva som foregår på gølvet. Vi ønsker å etablere ufravikelig at toppene må begynne å lytte mye mer til helsearbeidere, pasienter og pårørende. Det er disse som vet hvor skoen trykker, sier Lise Askvik til Dagens Medisin.

– Hva blir den aller viktigste jobben nå fremover?

– Rent organisatorisk blir det å starte et fylkeslag, som igjen skal stille stortingsvalgs-lister. Vi får se hvor mange fylkeslag vi klarer å få etablert. På den helsepolitiske siden ønsker vi å øve et press på de store blokkene i norsk politikk. De blå sa under valgkampene at de ønsker å legge ned de regionale helseforetakene, men vi har jo sett at de ikke evner å gjøre dette. På den andre siden har Arbeiderpartiet sagt at de ikke vil legge ned RHF-ene.

Åpnet for medlemsregistrering
– Hvilken oppslutning har dere fått fra helsepersonell?

– Vi har fått mange mail og meldinger på facebook. Vi vet at mange helsefolk ikke når ut, fordi de føler seg kneblet av lojalitetsplikten – de våger ikke å snakke fritt fordi de er redd for konsekvensene. Vi har muligheten til å komme med ny og nødvendig fagkritikk.

Ifølge partisekretær og fysioterapeut Anita Borgvang har Helsepartiet i skrivende stund 72 registrerte medlemmer etter at det ble åpnet for medlemsregistrering.

De har foreløpig ingen oversikt over hvor mange av disse som er helsepersonell.

Valgt for to år
Dette er det nye sentralstyret i Helsepartiet. Alle er valgt for to år.

Lise Askvik (leder)
Lene Sundfær Haug (nestleder)
Anita Borgvang (partisekretær)
Følgende ble valgt som styremedlemmer:
Gjøril Songvoll
Turid T. Helgesen
Espen Johannessen
Kjetil Bragstad
Malin Nuth Waggestad-Stoa
Netta Nyman    

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


  • Tor 10.02.2017 15.22.30

    Helse handler i forsvinnende liten grad om helsevesenet i seg selv. Hva tenker helsepartiet om andre faktorer?

  • Knut Solem 09.02.2017 23.43.12

    Omfordeling av ressurser er helt nødvendig. Nå sløses det vanvittig mye til for stort mellomnivå med mange direktører og til konsulentoppdrag og mislykka prosjekter. Mer av pengene må brukes på pasientene

  • Geir Godager 09.02.2017 19.46.09

    Spennende. To viktige spørsmål til Helsepartiet er: Hvor mye ønsker Helsepartiet bevilge til helsesektoren? Og hvor mye oljepenger ønsker de å bruke?

Nyheter fra startsiden

HELSE SØR-ØST FORKASTER OMSTRIDT IKT-LØSNING

Utredning slakter radiologi-løsningen1

STRID OM VARSLING OG REPRESALIER

Forsker tapte mot OUS i to rettsinstanser

EUROPEISKE LEGEMIDDELMYNDIGHETER

Gransker feildoseringer av metotreksat