Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

NYTT SYKEHUS: Det nye sykehuset på Kalnes, Sykehuset Østfold HF, ligger an til et enda større underskuddd enn budsjettert.

NYTT SYKEHUS: Det nye sykehuset på Kalnes, Sykehuset Østfold HF, ligger an til et enda større underskuddd enn budsjettert. Foto: Øyvind Bosnes Engen

Sykehusene når ikke budsjettmålene

Bare under halvparten av de 20 helseforetakene greide å innfri økonomisk i fjor, ifølge en foreløpig prognose.

Annons:

Det skriver VG, som har gjort en gjennomgang av alle helseforetakene.
Sykehuset Østfold kommer dårligst ut, de hadde budsjettert med 252 millioner i underskudd i 2016. Men på slutten av året lå underskuddet an til å bli på 433 millioner, ifølge vg.no.

Foretakene som ikke driver direkte med pasientbehandling er ikke med i oversikten, og oversikten er basert på foreløpige prognoser, ifølge avisen.

I desember ble det klart at regjeringens løfte om 12 milliarder til sykehusene som ble gitt i 2013, ikke kom i havn: I 2013 lovte helseminister Bent Høie (H) å styrke sykehusøkonomien med 12 milliarder kroner ekstra over fire år.

I forslaget til statsbudsjett lå det en vekst på 1,9 milliarder. Men regjeringen er fortsatt tre milliarder unna målet.

Om det brutte valgløftet sa Kristin Ørmen Johnsen (H), medlem i Helse- og omsorgskomiteen, følgende til Dagens Medisin.

– Vi er veldig godt fornøyd med at vi har budsjettert med en vekst på 1,9 milliarder. Oljekrisen kom i 2014, og oljeprisen er den laveste på 30 år. Da ble vi nødt til å omprioritere, og bruke store ressurser der de trengs, nettopp på sørvest-landet. Vi er sånn sett glad for økningen i driftsmidler til sykehusene, og også til nye sykehusbygg. Nå starter vi å bygge sykehus-Norge, sa hun.

 Denne uken la Arbeiderpartiet (Ap) frem sentralstyrets forslag til nytt partiprogram for 2017-2021. Blant annet vil partiet vurdere forsøk med kommuner og sykehus som får et samlet ansvar for alle helsetjeneste i sitt område.

 

 

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Troende 07.02.2017 16.12.17

  12milliarda i budsjett og greier og komme ut på krona står ikke til troende .

Nyheter fra startsiden

NORSK UNDERSØKELSE BLANT FORSKERE

Medisinere strengest på forskningsetikk

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!